promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Alig érkeztek meg egy magyar nagyvárosba az elektromos rollerek, az egyiket már felgyújtották
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nyíregyházán több bérelhető elektromos rollert is megrongáltak.

Egyre népszerűbb a bérelhető elektromos rollerek használata, ami Budapest után több nagyvárosban is kezd megjelenni. A Lime jelenleg Budapesten, Szegeden, Székesfehérváron valamint Veszprémben érhető el, és a cég szezonálisan a Balaton környékén is megszokott jelenni.

Pár napja Nyíregyházára is megérkeztek a Lime elektromos rollerei. Összesen 250 darab járművet helyeztek el a város különböző pontjain.

„Összességében egy nagyon egyszerű szolgáltatásról van szó, ugyanis csak egy applikációra van szükség - ez androidos és iPhone-os készüléken is elérhető. Onnantól csak egy bankkártyát kell regisztrálni, és 250 forintot fog elvonni a feloldásokért, aztán 55 forintot percenként. Onnantól a felhasználónak a döntése, hogy ezt meddig óhajtja használni. Általánosan azt lehet mondani, hogy 7 percig veszik igénybe”

- nyilatkozta a Nyíregyházi Televíziónak Irmai Krisztián, a Lime Technology Kft. ügyvezető helyettese.

A szolgáltatást csak 18 éven felüliek vehetik igénybe, ennek pedig az az oka, hogy a Lime rollerei 17 kilogrammos eszközök, és a KRESZ-ben még nem szabályozzák a használatukat.

A környezetbarát megoldások bevezetése és használata a nyíregyházi városvezetés számára is kiemelt feladat, nem véletlen, hogy a Föld napján indult az elektromos rollerek kölcsönzése. Persze már sokan írták a közösségi médiában, hogy a szanaszét hagyott rollerek nem tesznek jót a városképnek.

Arról már a Szabolcsi Nap nevű portál számolt be, hogy csak pár napja jelentek meg az elektromos rollerek Nyíregyházán, de már többet megrongáltak. Az egyiket például gyakorlatilag felgyújtották – erről ide kattintva lehet is látni a képet.

A fotókat a Nyíregyen Hallottam Facebook-csoportban osztották meg. Egy másik rollerrel vagy óriásit borultak, vagy ezt is lehet szándékosan rongálta meg valaki. Ilyen dolgok persze nem csak Nyíregyházán fordultak elő. Ezzel szokott is számolni az üzemeltető, hogy vannak olyan emberek, akik nem éppen rendeltetésszerűen használják az eszközöket. Állítólag volt olyan roller is, amit anno a Balatonból kellett kihalászni. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás