promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hamisítják a magyarok egyik kedvenc élelmiszerét – A Nébih figyelmeztetést adott ki
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Megdöbbentően hasonlított a termék az eredetire, szóval könnyű volt neki bedőlni.

A mai világban már tényleg mindent hamisítanak, még élelmiszert is. Ez ugyebár sokkal nagyobb kárt tud okozni, mert a vásárlók azt hihetik, hogy romlott a termék minősége, szóval lehet már nem térnek vissza az adott márkához.

Magyarországon is divatosak a hamis táskák, vagy ruházati termékek, de élelmiszerből többször fordulunk a minőségibb termékek felé, hiába drágábbak.  

A Nébih szakemberei nem olyan rég egy budapesti vásárcsarnokban működő húsboltban tartottak úgynevezett nyomonkövetési célellenőrzést. Most fog sokaknak leesni az álla, mivel a Nébih hamisított Pick csemege szalámit talált.

A közleményben leírták, hogy már a terméken feltüntetett adatok is gyanúra adtak okot, mivel a címkén és a celofánborításon eltérő engedélyszámok szerepeltek. Ráadásul az ügyfél az előírt szállítmányt kísérő dokumentációt sem tudta bemutatni. Utóbbi hiányosság már önmagában is súlyosan jogsértő, hiszen így nem állapítható meg kétséget kizáróan az élelmiszer eredete.

A Nébih csinált videófelvételt is, amiben látszik, hogy a Pick szalámit megdöbbentő módon hasonlít az eredetire. Valószínűleg a lebukásig elég sok vásárló be is dőlt neki a piacon.

A szakemberek elrendelték az érintett terméktétel azonnali hatállyal történő kivonását a forgalomból, forgalomba hozatalának tilalmát, továbbá hatósági zár alá vették a húsboltban található termékeket.

Igazából kíváncsiak lennénk, hogy milyen íze van egy hamisított Pick szaláminak, és mennyire hasonlít az eredetire.

A Nébih jelezte, hogy aki ezekből a termékekből vásárolt, az vigye vissza vásárlás helyére, és értesítse őket kiemelt@nebih.gov.hu e-mail címen.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás