promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kiderült, hogy hol a legboldogabbak a magyarok – meglepő lesz!
Borítókép:  Illusztráció/Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy friss kutatás szerint Veszprém megyében a legboldogabban a magyarok.

A Balaton majdnem fele ebben a megyében található meg, de a Bakony és a Balaton-felvidék miatt rengeteg zöld területre is ellátogathat, aki itt lakik. Veszprém megyét leginkább aprófalvak alkotják, de akadnak azért kisebb-nagyobb városok is a környékben.

Összesen 217 települése és 15 városa van, községei 47 százalékának lakossága nem éri el az 500 főt. A megye ritkábban lakott térségei a Bakony, a Tapolcai-medence és a Káli-medence.

Az országos tendenciával ellentétben itt élénkült a lakásépítési kedv. Veszprém megyében 2021-ben 43 százalékkal nőtt az épített lakások száma az előző év azonos időszakához képest.

De ebben a megyében a legalacsonyabb a munkanélküliségi ráta. Tavaly a 15–74 éves népesség 64,4 százaléka volt gazdaságilag aktív. A munkaerőpiacon 164 ezer fő foglalkoztatottként, 2 ezer fő munkanélküliként jelent meg. A munkanélküliségi ráta 1,4 százalékot ért el, mellette az országos átlag 3,9 százalék volt.

Érdekesség viszont, hogy az alkalmazottak 9,1 százalékkal kevesebbet kerestek az országos átlagnál.

Veszprém megyében rengeteg volt a turista a covid előtt, ami 36 százalékkal esett vissza a járványügyi korlátozások miatt.

Az adatokat elnézve meglepőnek is mondható, de mégis Veszprém megye lakosai voltak a legelégedettebbek az életükkel a Pénzcentrum kutatása szerint.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás