promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hoppá: orosz repülőgép szállt le hazánkban – Szijjártó Péter tisztázta mi történt
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Most biztosan sokan teszik fel a kérdést, hogy mit keres egy orosz repülőgép Magyarországon a jelenlegi feszült helyzetben.

Mielőtt bárki pánikba esne, nem illegálisan lépett be egy orosz repülőgép Magyarország légterébe, azért abból egy jóval méretesebb balhé lenne. Kivételesen mi akartunk, hogy leszálljon, amit meg is tett Pápán.

Továbbra is az egyik legfontosabb beszédtéma az orosz-ukrán háború, ami kiemelt fontosságú volt tegnap is Orbán Viktor nemzetközi sajtótájékoztatóján. Magyarország miniszterelnöke elmondta, azt javasolta Vlagyimir Putyinnak a telefonbeszélgetésük során, hogy hirdessen tűzszünetet, amelyet erősítsen meg egy budapesti megállapodás Oroszország és Ukrajna között.

A kormányfő szerint tehát most az a legfontosabb, hogy megteremtsük a békét, na meg persze az is, hogy Magyarország energiaellátása biztosítva legyen. Ezért is történhetett meg, hogy minden érintett hatóság engedélyével leszállhatott egy orosz repülőgép Magyarországon.

A gép Fehéroroszország, Lengyelország, Szlovákia útvonalat követve érkezett meg végül Pápára. Szijjártó Péter Brüsszelből, a NATO külügyminiszterei tanácsülésének második napjáról jelentkezett be, hogy elmondja mi történik éppen.

A külgazdasági és külügyminiszter elmondta, hogy a paksi atomerőmű mennyire fontos, és ez bizony a magyarországi villamosenergia termelés 49,6 százalékát biztosítja. A működéséhez nukleáris fűtőanyagra van szükség, ami anno Ukrajnán keresztül érkezett hozzánk Oroszországból vasúton.

Mivel a kitört háború miatt ezt nem lehetett kivitelezni, így rögtön más megoldást kellett találni. Tehát a nukleáris fűtőanyag repülőgépen keresztül érkezett meg.

Szijjártó Péter kitért arra is, hogy most is tárgyalnak uniós szinten egy Oroszországot érintő újabb szankciós csomagról. A magyar kormány számára viszont „vörös vonal”, hogy a nukleáris energiához kapcsolódó minden tevékenységnek mentességet kell élveznie a szankciók alól.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás