promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Újra negatív rekordot dönthet a magyar forint?
Borítókép:  Illusztráció/Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Éppen csak elkezdett valamennyit erősödni a forint, máris újra zuhanásba kezdet.

Az Európai Bizottság elnöke bejelentette a jogállamisági eljárás elindítását Magyarországgal szemben, a forint pedig azonnal esni kezdet, később már nem csak az euróval, de a dollárral szemben is.

377 forint felett jár már egy euró, ami 0,2 százalékos gyengülést jelent. Egy napja még sikerült 370 alá kerülnie a magyar devizának, de az Európai Unió bejelentése után minden megváltozott.

A koronavírus okozta válság, majd az orosz-ukrán háború és a bevezetett szankciók amúgy megtépázták a magyar fizető eszközt, és a továbbiak is komoly hatása lehet rá a nemzetközti hangulatnak. A dollár 346,7, míg az angol font 452,7 forintba kerül.

A környékbeli devizák mind nehezen viselik az utóbbi időszak válságait, de a magyar forint kifejezetten sérülékenynek bizonyult.

Az orosz-ukrán háború kitörése után a forint folyamatosan gyengült, már 400 körüli értéket is elérte, amikor végre erősödésbe kezdet. Itt azért most még messze nem járunk, így remélhetőleg, nem fog ismét negatív rekordot dönteni a magyar valuta.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás