promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Orbán Viktor rendkívüli üzenetet küldött hétfő reggel
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Erre minden magyar ember büszke lehet.

Magyar idő szerint vasárnap éjszaka lezajlott a 94. Oscar-gála. Az idei díjátadón a Coda című filmet választották a legjobb filmnek, a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat Will Smith vehette át a Richard király-ért, míg a legjobb női főszereplőnek járó aranyszobrot Jessica Chastain-nek ítélték oda a Tammy Faye szemei-ben nyújtott alakításáért.

Az est egyik legnagyobb várományosa, a részben Magyarországon forgatott Dűne összesen hat díjat zsebelt be, köztük Hans Zimmer a film zenéjéért, és Sipos Zsuzsanna a látványtervezésért. Ez azt jelenti, hogy újabb Oscar-díjas magyar alkotót köszönthetünk.

Sipos Zsuzsanna a negyedik magyar származású Oscar-díjazott, aki látványtervezésért szobrot kapott: William S. Darling (eredeti nevén: Sándorházi Vilmos Béla) összesen háromszor vehette át az aranyszobrot ebben a kategóriában (Kavalkád - 1933, Bernadette dala - 1943, Anna és a sziámi király - 1946), Trauner Sándor a Legénylakás-ért, míg Joseph Kish A bolondok hajója-ért kapta meg.

A Dűne hazai alkotójának rengetegen gratuláltak már, köztük Orbán Viktor is, aki a közösségi oldalára az alábbi posztot tette ki:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás