promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A háború miatt iszonyatosan megdrágult a magyarok egyik kedvenc élelmiszere
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Persze nem csak ennek az alapanyagnak szökött az egekbe az ára az orosz-ukrán háború miatt.

Tovább drágulnak a zöldségek és a gyümölcsok a háború miatt – számolt be róla az RTL Klub híradója. A vásárlók is érzik, hogy ennyire gyorsan még nem drágultak a zöldségek. Sokam megdöbbenve látják, hogy már 1700 forintba került egy kilogramm paprika a piacon.

A csatorna az Agrárközgazdasági Intézet adatai alapján számolt be arról, hogy fürtös paradicsom csaknem kétharmadával drágult tavalyhoz képest. A körtéért 25, a kígyóuborkáért 24, a kaliforniai paprikáért pedig 16%-kal kell többet fizetni.

A budapesti nagybani piacon mérte a kiugró áremelkedést az Agrárközgazdasági Intézet, az év 9. hetében, vagyis azután, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát.

Többe kerül behozni a külföldi zöldségeket az orosz-ukrán harcok miatt, a termelés pedig drágul. Felével ugrott meg az energia, és ötödével a bérköltség. Ehhez még jön az országos aszály, ezért egész évben többet kérnének a vásárlóktól, mint tavaly.

A fuvarköltségek is emelkedtek, ami befolyásolja az import termékek árát, a hatalmas infláció pedig csak rátesz minderre egy lapáttal.

A friss lecsó a magyarok egyik kedvence ebben az időszakban, de most a hatalmas drágulás miatt úgy néz ki még ez is luxusételnek számít majd.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás