promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenet: ilyen magyar nevet kapott a legtöbb fiú 2021-ben, trónfosztották a Bencéket, új király van Magyarországon
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ismét elmondták, hogy mely nevek voltak a legnépszerűbbek Magyarországon.

Mint minden évben, idén is nyilvánosságra hozták, hogy mely keresztnév volt a leggyakorabban újszülöttnek adott név 2021-ben Magyarországon, mely neveket választották szüleik a gyermekeiknek. Idén is, mint minden évben, vannak újoncok, feltörekvő ifjú titánok, trónkövetelők, sőt, még olyanok is, amelyek jókorát előztek a tavalyi helyezéseikhez képest.

A fiúknál új király van Magyarországon, egy olyan név hódította el az első helyezést, amely még sosem szerepelt ezen az előkelő helyen, míg a lányoknál egy olyan név került az élre, amely már nagyon régóta ott szerepel.

A Belügyminisztérium statisztikái szerint a lányoknál a Hanna végzett az élen, majd őt követi Zoé és Anna. Az Anna és a Zoé is nagyon régóta benne vannak a top háromban, míg a Hanna már tíz éve folyamatosan az élen végez.

A fiúknál azonban hatalmas változás történt, náluk ugyanis élre ugrott a Levente név, ez a név került be a legtöbbször a születési anyakönyi kivonatokba. A 2010 óta élen járó Bence pedig a negyedik helyre zuhant.

A fiúknál a második és harmadik helyen érkezik Máté és Dominik.

További statsiztikákat a Belügyminisztérium honlapján találhattok

(via Noizz)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás