promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A kormány fontos döntést hozott az üzemanyagárakkal kapcsolatban - Erre kell számítaniuk az autósoknak
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Gulyás Gergely fontos információkkal szolgált a benzinárstopról és a napokon belül esedékes változásokról.

Tavaly novemberben az elképesztő ütemű drágulás miatt a kormány 480 Ft-ra maximalizálta az üzemanyagok literenkénti árát, vagyis ezzel bevezetésre került a benzinárstop. Az utóbbi napokban kisebb pánik alakult ki Magyarországon, ugyanis több helyen is üzemanyaghiány volt, ráadásul felmerült a pletyka, hogy hamarosan ismét a jelenleg hihetetlenül magas piaci értéken lehet megvásárolni a benzint és a gázolajt – de a kormány most megnyugtatta az emberek többségét.

A miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely bejelentette, hogy a tervek szerint marad a benzinárstop, így a legtöbben továbbra is maximum 480 Ft-ért vehetik az üzemanyagot – de még így is komoly változásra kell számítaniuk az embereknek.

Kiderült, hogy március 13. 0 órától nem mindenkire érvényes a benzinárstop, ugyanis a 7,5 tonna feletti kamionok, illetve a 3,5 tonna feletti kamionok piaci áron kapják az üzemanyagot – kivételt képeznek a mezőgazdasági gépek, amik továbbra is mennyiségi korlátozás nélkül, 480 Ft-ért juthatnak hozzá.

Arról is szó esett, hogy a kormány 20 Ft-tal csökkenti az üzemanyag jövedéki adóját, illetve a kabinet kamionstopot rendelt el a négynapos ünnep idejére – így mindenképp érdemes felkészülniük az érintetteknek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás