promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nagy bejelentést tett a Tesco és a Spar – ez várható náluk az árstop miatt
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Lidl után a Tesco és a Spar is reagált az árstopra.

Még január közepén jelentette be Magyarország kormánya, hogy az elburjánzó infláció miatt néhány terméknél beavatkozik az árak alakulásába. Ezek a kristálycukor, a búzafinomliszt, a napraforgó-étolaj, a sertéscomb, a csirkemell, a 2,8 százalékos tehéntej, valamint a csirkefarhát. (Utóbbit később jelentették be.)

Itt az a lényeg, hogy minden boltnak ezeknek a termékeknek az árait le kell csökkentenie arra az állapotra, ahol tavaly október 15-én álltak.

Ez mától, vagyis február elsejétől érvényes. A nagy áruházloncok többsége úgy döntött, hogy a saját márkás termékeit még annál is olcsóbba fogja kínálni, mint amit a KSH javasol.

A Lidl Magyarország volt az első, ami az élelmiszerárstop hatálya alá tartozó tartós élelmiszerekre vonatkozóan mennyiségi korlátozást vezetett be. Ehhez most a Spar illetve a Tesco is csatlakozik.

„A SPAR Magyarország legfontosabb törekvése, hogy a vásárlóinak lehető legszélesebb körét friss, minőségi termékekkel lássa el a szükséges volumenben. A kiemelkedő érdeklődésre tekintettel úgy döntöttünk, hogy február 1-jétől mennyiségi korlátozást vezetünk be a hatósági áras termékek esetében. A döntéssel azt szeretnénk elérni, hogy továbbra is a megszokottak szerint tudjon hozzájutni mindenki háztartási mennyiségben az érintett termékekhez”

– idézte Maczelka Márkot, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetőjét a pénzcentrum.

A búzafinomlisztből és kristálycukorból 10 kilogrammot, napraforgó-étolajból 10 litert, a 2,8%-os tehéntejből pedig 12 litert vásárolhatnak egyszerre a vásárlók. A sertéscomb esetében 10 kilogramm, a csirkemell és -farhát esetében kiszereléstől függően 4 tálca vagy 3 kilogramm lesz az egyszerre megvásárolható maximális mennyiség.

A Tesco is biztosan bevezeti a mennyiségi korlátozást, de cikkünk írásakor az áruházlánc még nem ismertette, hogy miből mennyit lehet vásárolni náluk, de valószínűleg hasonló lesz a korlátozás, mint a Sparnál.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás