promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
B kategóriás sofőr állás, avagy a hasznosított rutin
Borítókép:  B kategóriás jogosítvánnyal sok állás érhető el
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A B kategóriás jogosítvány megszerzése a többség számára nem kényszer, sokkal inkább igény. Ha rendelkezünk vezetői engedéllyel az életünk is sok szempontból egyszerűbbé válik. Emellett pedig a dokumentum birtokában akár sofőr állások közül is válogathatunk.

A vezetői engedélyek számos kategóriába sorolhatók, attól függően, hogy milyen járművet, illetve azon belül milyen kategóriát szeretnénk vezetni. A listából kiemelkedik a B kategóriás jogosítvány, melyet elsősorban a személygépjárművekre vonatkozó engedélyként azonosítanak. Emellett ugyanakkor 3,5 tonnánál nem nagyobb teherautó, vontatmánnyal ellátott személygépjármű,

vagy épp kerti traktor is legálisan használható a papírral.

A B kategória megszerzése az emberek jelentős százalékának alapvető szükségletet jelent, így évről-évre rengetegen vágnak bele a papír megszerzésének. Erre már 17 éves kortól lehetőség van, sőt, akár pár hónappal előbb is neki kezdhetünk a folyamatnak például a KRESZ vizsgával. Amellett, hogy a jogosítvány megszerzése komoly felelősség, az életünket nagyban megkönnyíti. Arról nem is beszélve, hogy akár munkát is szerezhetünk vele. Itt jönnek képbe a B kategóriás sofőr állások.

Hasznosított dokumentum

A B kategóriás sofőr állások alapfeltétele értelemszerűen az érvényes vezetői engedély megléte, illetve a legtöbb esetben némi vezetői tapasztalat. Teljesen kezdőként nem érdemes hivatásos sofőrnek állnunk, hiszen számos olyan szituációval találkozhatunk az utakon, melyek megkövetelik a rutint. Ugyanakkor, ha ez a két feltétel teljesül, egészen kecsegtető szállítmányozói munkák állnak a rendelkezésre. Legyen szó akár futárcégekről, vagy más áruszállítókról, a lehetőségek száma szinte végtelen.

A B kategóriás sofőr állások persze együtt járnak azzal, hogy jelentős kilométert „teszünk bele” a munkanapokba, így azok számára nem ajánlottak az ilyen munkák, akik nehezen tűrik a hosszabb távú utakat. A vezetés mellett persze más feladatokkal is szembesülhetünk, mint pl. rakodás, dokumentáció, vagy épp pénzkezelés. Ezek azonban könnyen elsajátíthatók és egyszerűen belejöhetünk a kiegészítő folyamatokba. Ha pedig ráérzünk az ízére, idővel akár kategóriát is léphetünk.

A magasabb kategóriákban is bőven el tudunk helyezkedni

Továbblépési lehetőségek

A B kategóriás sofőr állások értelemszerűen csak olyan járművekkel végezhetők, melyekre a vezetői engedélyünkkel jogosultak vagyunk. Ezen opciókat fentebb már említettük, elsősorban tehát belföldi árufuvarozásban, futár munkákban helyezkedhetünk el. Habár ezek az állások is számos kihívást és remek karrierlehetőségeket tartogatnak, mindig törekednünk kell a többre, a fentebb lépési lehetőség pedig itt is adott.

Ez jelentheti akár azt, hogy vállalkozóként próbálunk majd érvényesülni a szállítmányozás és logisztika területén, ez ugyanakkor sok egyéb adminisztratív feladattal is jár. Emellett persze némi alaptőke is szükségeltetik a kivitelezéséhez. Ha megtaláltuk a számításainkat a sofőr állásban, adott esetben akár kategóriát is léphetünk. A C kategóriás jogosítvánnyal és azok különböző verzióival már akár nemzetközi fuvarozásra alkalmas kamionokkal is róhatjuk az utakat és építhetjük karrierünket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás