promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyarok ezreit lopják meg a Spar nevében – Erre mindenképp oda kell figyelni, ha nem akarunk pórul járni!
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Felháborító internetes csalás áldozatai lehetnek a magyarok, ráadásul most a Spar nevében próbálják átverni az embereket.

Sajnos egyre sűrűbben előfordul, hogy különböző nem létező internetes akciókkal próbálják becsapni az embert, ezért mindig résen kell lennünk, ha nem akarunk anyagi, vagy bármilyen más kárt szenvedni. Most éppen a Spar nevében terjed egy becsapós ajánlat a világhálón, ami ráadásul még extra lépéseket is tesz annak érdekében, hogy hihető legyen.

„Már indul az SPAR karácsonyi akció! Csak 100 mikrohullámú sütő Samsung Microwave forgalmaznak 1140Ft részvényáron!”

– olvasható a Facebook posztban, amit az „Óriási árengedményt” nevű oldal rakott ki, aminek a profilképe megtévesztő jelleggel egy Sparos logó.

Az akció azzal kecsegtet, hogy mindössze 1140 Ft-ért hozzájuthatunk egy új Samsung mikrohullámú sütőhöz – sőt, még egy mellékelt képpel is mutatják, hogy milyen termékről van szó, de a fotón látni lehet, hogy digitálisan belenyúltak annak érdekében, hogy még hihetőbb legyen a csalás.

Ami még ennél is ijesztőbb, az az, hogy több külföldi nevű álkommentelő is oda írta a poszthoz magyarul, hogy nekik már megjött a termék, ezzel is hamis reményt, illetve biztonságérzetet keltve a leendő áldozatokban.

Viszont aki esetleg bedől ennek, az hamar szembesül azzal, hogy itt bizony nem egy szerencsés véletlenről, illetve egy kihagyhatatlan álomakcióról van szó, hanem valami jóval aljasabb dologról, ugyanis a részvétellel feliratkozunk a bankkártyánkkal egy ciprusi cég szolgáltatására, ami 14 naponta 26,5 €-ba, azaz nagyjából 9800 Ft-ba kerül és egyből levonják.

Az ilyen internetes átveréseknél árulkodó jel lehet a magyartalanul megfogalmazott szöveg, illetve az, hogy egy külön oldalon van az akció, és nem a Spar hivatalos felületein. Érdemes ezekre odafigyelni, és jelenteni az ilyen csalásokat, nehogy kárt szenvedjünk miattuk.


Kép: olvasói fotó

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás