promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megszökött a rendőrség markából a rab, de rosszul sült el a kísérleti akció
Borítókép:  Pixabay / Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem érte meg a próbálkozás: ennyit kapott végül a hangosi tehenészetből megszökött rab.

Biztosan sokan emlékeznek A szökés című sorozatra, amelyben sok megpróbáltatáson keresztül, igencsak akciódús jelenetek között próbál kiszabadulni a főszereplő a fogságából. Hasonló, kicsit szerényebb magyar változatban képzelhetjük el egy férfi szarvasmarhatelepről való szökési kísérletét.

Egy este az intézet kihajtotta a teheneket az udvarra, a felügyelő viszont az épületben maradt. 

Ezt használta ki a vádlott és mászott át a telephely kerítésén, majd sietett lakóhelyére.

A férfi szeptember 15-én kezdte meg az egy év három hónapos fogságának letöltését lopás miatt, és úgy látszik nem sokat hezitált szabadságának visszanyerésében - kapott tehát az első adódó alkalmon. A szökést azonban a felügyelő hamar észrevette és azonnal megkezdték a felkeresését. 

Először a férfi számára úgy tűnt, hogy minden reményei szerint halad, ám testvére máshogyan gondolta, ugyanis vissza akarta őt vinni másnap a büntetés-végrehajtási intézetbe. A vádlott viszont nem hagyta magát: kiszállt a járműből és neki iramodott, hogy az éjszakát a szabadban töltse. Végül a rendőrök este az adónyi szőlőhegyen fogták el és visszavitték a börtönbe. 

[[cikk3]]

Fogolyszökés bűntette miatt, gyorsított eljárásban született meg a döntés: jogerősen hat hónap börtönbüntetésre ítélte a Dunaújvárosi Járásbíróság csütörtökön azt a férfit, aki november 23-án szökött meg a Pálhalmai Ország Büntetés-végrehajtási Intézethez tartozó hangosi tehéntelepről. 

Továbbá, a Fejér Megyei Főügyészség közleménye szerint mellékbüntetésként egy évre eltiltották a közügyektől is - így már annyira nem érte meg az az egy éjszakás szabadtéri kalandozás.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás