promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nagy dologra készül az ALDI – több mint 100 üzletükben lesz változás, amiről mindenkinek érdemes tudni
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ennek rengeteg vásárló fog örülni.

Továbbra is a lefolyóba öntöd a használt étolajat? Akkor bizony elég rossz dolgot teszel a környezettel. Jó tudni róla, hogy egyetlen csepp használt étolaj akár ezer liter élővizet is beszennyezhet.

Hála égnek már egyre több helyen lehet leadni a sütőolajat. A MOL például országszerte 100 benzinkútján helyezett el tárolótartályokat, lehetővé téve a lakosság számára, hogy leadhassák a veszélyes anyagot.

Az ALDI Magyarország 2020 decemberében kezdte meg együttműködését a Biofilter Környezetvédelmi Zrt.-vel, amely során az áruházlánc 11 üzleténél helyeztek el a használt sütőzsiradék leadására alkalmas konténereket. A vásárlók körében hamar népszerű lett a leadási lehetőség, már a telepítés utáni hetekben folyamatosan nőtt a leadott mennyiség, egyes üzleteknél pedig naponta háromszor is megteltek a gyűjtők.

Az ALDI és a Biofilter így havonta több tonna étolaj környezetbe jutását akadályozta meg, hiszen a begyűjtött étolajat újrahasznosították.

Az egyéves tesztidőszak tapasztalatai alapján, környezetvédelmi vállalásaival összhangban az ALDI úgy döntött, hogy országszerte valamennyi olyan üzleténél lehetővé teszi a használt étolaj leadását, amelyek esetében a tárolók elhelyezésére lehetőség nyílik.

A telepítés után az áruházlánc 152 üzletéből több mint 100 áruháznál lesz leadható műanyag palackban a sütőolaj: december hónap során 20 áruháznál telepítik a gyűjtőket, a többi üzletnél pedig a következő hónapokban helyezik ki a bejárathoz közeli, frekventált helyeken.

Az ALDI nem olyan rég a magyarországi cégek közül elsőként útjára indította az e-kamionját is. A jármű akár 24 tonna áru elszállítására is alkalmas, és egyetlen töltéssel 200 km-t képes megtenni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás