promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Orbán Viktor bejelentette: „Meghosszabbítjuk!”
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban közölte a kormány újabb lépéseit.

Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában ismertette a kormány következő lépéseit. A kormányfő az interjúban sikeresnek nevezte az oltási akcióhetet, melynek első három napján összesen 388 ezer vakcinát adtak be. Éppen ezért a kormány úgy döntött, hogy egy héttel meghosszabbítják az oltási akcióhetet.

„A legtöbben a harmadik oltást veszik fel, és ez döntő jelentőségű. Idén lehet nagykarácsony, ha a harmadik oltást felvevők aránya megnő, nálunk 20-21 százalék vette fel eddig, míg Európában csak 6-7 százalék”

- mondta a miniszterelnök.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a harmadik oltás nemcsak meghosszabbítja, hanem meg is erősíti a védelmet a koronavírussal szemben.

„Életmentő a harmadik oltás. A kormány nem dönti el előre, mit fog csinálni, és minden rosszat szeretne elkerülni. A megoldás a harmadik oltás, a zárás pedig csak lasssítás”

- tette hozzá a kormányfő, aki az interjú során bejelentette, hogy december 20-tól érkeznek hazánkba a gyermekeknek való vakcinák is, és már most minden szülőt arra kér, hogy ha tehetik, oltassák be a gyerekeiket, hiszen az elmúlt időszakban drasztikusan megnőtt a fertőzöttek száma a fiatalabb korosztályokban is. Hallottunk olyan esetről, hogy egy édesanya az egyik magyarországi kórház szülészetén kapta el a koronavírust, majd miután hazament az újszülött babával, megfertőzte a nagymamát is.

„A világban nagyon hosszú idő után dőlt el, hogy az 5-11 évesek olthatóak. Most azt meri mondani az egyik nagy gyógyszergyártó, hogy ajánlja a gyermekek beoltását”

- fogalmazott Orbán Viktor.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás