promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Orbán Viktor aggasztó bejelentést tett
Borítókép:  MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A miniszterelnök szerint nyakig vagyunk a negyedik hullámban, és a neheze még csak most jön.

Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban beszélt az ország járványügyi helyzetének alakulásáról. A kormányfő nem tudott jó hírekkel szolgálni.

„Az összes virológus szerint nyakig vagyunk a negyedik hullámban. (...) Mindenki felelős saját magáért, de itt többről van szó, mert mindenki, aki nincs beoltva, nemcsak magára, hanem a többiekre nézve is veszélyt jelent”

- fogalmazott a miniszterelnök, majd hozzátette: a védelmi intézkedések nem védenek meg a vírustól, csak a járvány terjedésének a sebességét lassítják.

Orbán Viktor felhívta az emberek figyelmét arra, hogy a második oltás után 4-6 hónappal annak védereje csökken, ezért indokolt a harmadik oltás felvétele. A harmadik oltás utáni védettségi szint jóval magasabb, mint a második oltás utáni, és természetesen sokkal magasabb, mintha nem lennénk egyáltalán beoltva. A kormányfő szerint ha mindenki be lenne oltva, nem lenne negyedik hullám, vagy ha lenne, "az inkább csak hullámocska lenne".

„Akkor nem lesz ötödik hullám, ha mindenki beoltatja magát, és nem fogjuk tudni elkerülni, hogy a végén mindenki beoltassa magát”

- hangsúlyozta a miniszterelnök.

A péntek reggeli adatok szerint az országban beoltottak száma 6 017 807 fő, közülük 5 788 775 fő már a második oltását is megkapta, 1 millió 765 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették. 11 289 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 998 488 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 135 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 32 780 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 837 584 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 128 124 főre emelkedett. 6122 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 613-an vannak lélegeztetőgépen.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás