promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy krumpli megvéd a koronavírus oltástól? Rusvai Miklós válaszolt
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ilyen badarságot valószínűleg már rég hallottál a koronavírus-oltásról, de Rusvai Miklós azt mondta, hogy csinálják csak az emberek.

A kedd reggeli adatok szerint 5 ezer 323 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 966 ezer 167 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 165 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 32 ezer 336 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 827 ezer 237 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 106 ezer 594 főre emelkedett.

A járvány negyedik hullámának megfékezése és az átoltottság növelése érdekében november 22-28. között oltási akcióhetet szerveznek a kórházi oltópontokon. Azon a héten az oltatlanoknak akár előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is lehet oltásra menni. 

Lesznek persze olyan oltásellenesek, akiket semmiképpen sem lehet meggyőzni. A Ripost számolt be róla, hogy elkezdett terjedni egy álhír, ami valószínűleg elég sok embernek mosolyt fog csalni az arcára.

„Azt tudjátok, hogy ha az oltás sebére 10-12 órán belül egy kettévágott krumplit raktok, az kiszívja a hatóanyagot. Szóval adassátok be, aztán tegyétek rá a félbevágott krumplit, tartsátok rajta 10-15 percig, és élvezzétek az oltatlan mégis kártyás életeteket”

- írta valaki az egyik oltásellenes csoportban.

A lap megkérdezte Rusvai Miklóst, hogy ennek a krumplis dolognak lehet-e valamilyen valóságalapja:

„Röviden: ez badarság! Hosszabban kifejtve pedig a vakcina nem egy kígyóméreg, amit kiszívnak belőlünk, ha megmar minket egy kígyó. Egész egyszerűen nincs tudományos alapja az említett feltételezésnek”

- nyilatkozta a virológus.

Rusvai azonban viccesen azt mondta, hogy támogatja ezt az oltásellenes tévhitet, mert így legalább nőni fog azoknak a száma, akik beoltatják magukat és így védettek lesznek a koronavírus ellen.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás