promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kivonul Magyarországról a bank, aminek a leghülyébb TV-reklámokat köszönhetjük
Borítókép:  YouTube
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A mi kis falunk színésze, de még Korda György és Balázs Klári is szerepelt ennek a banknak a reklámjaiban, ami most kivonul Magyarországról.

A Sberbank Europe bankcsoport eladja több közép- és kelet-európai leányvállalatát, köztük a magyarországit is, hogy jobban tudjon összpontosítani kulcsfontosságú piacaira. Az orosz Sberbank 100 százalékos tulajdonában álló, bécsi központú Sberbank Europe az MTI-hez eljuttatott közleményében tudatta, hogy szerdán megállapodást írt alá egy szerbiai, egy szlovéniai és egy ciprusi bankkal - az AIK Banka a.d. Beograd, a Gorenjska Banka d.d., Kranj, valamint az Agri Europe Cyprus Ltd nevű pénzügyi társasággal - magyarországi, bosznia-hercegovinai, horvátországi, szerbiai és szlovéniai leánybankjainak eladásáról.

A tranzakció lezárása a nemzeti és nemzetközi szabályozó hatóságok, valamint a nemzeti versenyhatóságok jóváhagyásától függ, és várhatóan 2022-ben megtörténik.

A tavalyi év végi állapot szerint a magyarországi (Sberbank Magyarország Zrt.), a bosznia-hercegovinai (Sberbank BH d.d. Sarajevo, illetve Sberbank a.d. Banja Luka), a horvátországi (Sberbank d.d. ), a szerbiai (Sberbank Srbija a.d. Beograd) és a szlovéniai (Sberbank banka d.d.) leánybankok eszközállománya 7,329 milliárd euróra rúgott, mintegy 600 ezer ügyfelet szolgáltak ki és 162 bankfiókot működtettek.

A Sberbank Europe AG azért döntött úgy, hogy csökkenti jelenlétét Közép- és Kelet-Európában, hogy a kulcsfontosságú piacokra összpontosítson és új üzleti modelleket alakítson ki.

A csehországi Sberbank továbbra is a Sberbank Europe tulajdonában marad, és nem változtat jelenlegi üzleti modelljén. A Sberbank Europe több lehetőséget is alaposan elemzett. A legvonzóbbnak bizonyuló vevők nagy regionális jelenléttel, valamint világos elképzeléssel rendelkeznek a jövőbeli fejlődésről, támogatva a bankok további növekedését, és biztosítva, hogy az ügyfelek továbbra is ugyanolyan magas színvonalú szolgáltatásokat kapjanak - mutatott rá a bankcsoport közleményében.

A Sberbank Europe csoport Európa nyolc országában van jelen: Ausztriában, Bosznia-Hercegovinában, Horvátországban, Csehországban, Magyarországon, Szlovéniában, Szerbiában és Németországban. Az idei harmadik negyedév végén nagyjából 800 ezer ügyfele volt, 187 bankfiókja működött, eszközállománya pedig a tavalyi év végén 13 milliárd eurót tett ki - áll az MTI összefoglalójában.

A magyarországi Sberbanknak köszönhetjük az utóbbi idők leghülyébb TV-reklámjait, köztük az őszi reklámfilmet, amiben Csonka András, Korda György, és Balázs Klári is szerepelt. Bár ennek a kisfilmnek csak egy rövid, félperces változatát láthatjuk a televízióban, a Sberbank a YouTube-csatornáján közzétette a rendezői vágatot is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás