promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Most jött a hír: fontos szabály lép életbe hétfőtől, újabb helyeken lesz kötelező a maszkviselés
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

November 1-től újra maszkhordási kötelezettség lép életbe a MÁV-Volán-csoportnál.

Mint arról a Promotions.hu is beszámolt, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón bejelentette, a kormány döntése értelmében

  • november 1-től újra maszkot kell viselni a közösségi közlekedési eszközökön;
  • látogatási tilalmat rendelnek el az egészségügyi intézményekben;
  • a munkaadók előírhatják a koronavírus elleni védőoltást a munkavégzés feltételeként.

A Máv-Volán-csoport egy nappal később, péntek délelőtt közleményt adott ki, amelyben azt írják: a kormány döntésének megfelelően újra maszkhordási kötelezettség lép életbe a MÁV-Volán-csoportnál is. Ennek értelmében

november 1-jétől a közlekedési járműveken, a MÁV, a MÁV-HÉV, valamint a Volánbusz állomásainak, megállóinak zárt és nyitott területein egyaránt kötelező az orr és a száj maszkkal történő eltakarása.

Hozzáteszik, ennek megfelelően a hatodik életévét be nem töltött kiskorú, valamint értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, illetve autizmus spektrumzavarral élő személy kivételével mindenki köteles a közösségi eszközön és minden olyan zárt helyiségben és nyitott területen, amelyben tömegközlekedési eszközre várakoznak az utasok orvosi-, munkavédelmi-, illetve textil vagy más anyagból készült maszkot viselni, olyan módon, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje.

A társaságok felhívják a figyelmet arra, hogy a szabályszegő utasra, ha a felszólítás ellenére sem hajlandó együttműködni, 8000 forintos pótdíjat szabhatnak ki.

A cég továbbra is arra kéri utasaikat, hogy tartsák be a közegészségügyi előírásokat, a sorban állás és személyes érintkezések csökkentése érdekében pedig részesítsék előnyben az elektronikus jegy- és bérletvásárlási lehetőségeket – olvasható a közleményben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás