promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sok autós életét keserítheti meg a szarvasok romantikája
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A következő két hónapban a szokásosnál is óvatosabban kell közlekedniük az autósoknak.

A nyár végével megkezdődik a szarvasok násza, amely egészen október közepéig tart. Több helyen kell az állatok megjelenésére számítani, főként az erdei, ligetes utakon-hívja fel a figyelmet a rendőrség.

[[cikk1]]

A bőgési időszak függ az időjárási és földrajzi viszonyoktól, így elsőként az ország nyugati részén élők találkozhatnak gyakrabban a vadakkal, majd az északi, észak-keleti országrészben élők. Az ütközések száma ilyenkor megszaporodik, hiszen az állatok aktívabbak, veszélyérzetük csökken, ezért könnyebben kiszaladnak az útra.

Sajnos egy-egy ilyen vadbalesetnek, nem csak maga az állat eshet áldozatul, komoly sérüléseket okozhat a járműben és annak utasaiban is.

Éppen ezért az ütközések elkerülése érdekében az erdős környezetű utakon érdemes lassabban vezetni, megugrásukra, hirtelen irányváltásukra mindig számítani kell és ahol egy szarvas feltűnik, ott valószínűleg többen is vannak.

Azonban a legnagyobb óvatosság ellenére megtörténhet a baj. Ilyenkor fontos, hogy semmi esetben se nyúljunk az állathoz,

azonnal hívni kell a 112-es segélyhívót és meg kell várni a rendőri intézkedést. 

Sokan az elütött állatot elviszik a helyszínről, ám fontos hangsúlyozni, hogy az a helyi vadásztársaság tulajdona, elvitele lopásnak számít.

Ausztráliában egy igazán sokkoló szoborral igyekeznek felhívni az emberek figyelmét arra, hogy egy balesetet milyen esetben lehetne túlélni. Elkészítették azt az élethű szobrot, amely azt ábrázolja, hogyan kellene kinéznünk ahhoz, hogy ellenálljunk, akár egy baleset során fellépő erőhatásnak.

A végeredmény kicsit sem vonzó.

Forrás: meetgraham.com

Ha szeretné Grahamat tüzetesebben is megnézni, akkor ITT megteheti.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás