promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Különleges programokkal rendezik meg idén az Állatkertek Éjszakáját
Borítókép:  A borítókép a 2016-os kínai lampionfesztiválon készült. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Most pénteken lesz az Állatkertek Éjszakája a Fővárosi Állatkertben. Az este héttől éjfélig tartó eseményen rengeteg állatos látnivaló és élmény várja a közönséget, de lesznek zenés programok, LED show, jégszobrász és tűzzsonglőr bemutató, bátorságpróba, fényfestés és sok más érdekesség.

Augusztus 27-én, azaz most pénteken este tartják meg a budapesti állatkertben a hagyományos Állatkertek Éjszakáját. A kezdeményezés még 2012-ben indult, így sok családnál már szokássá vált, hogy a nyári vakáció utolsó péntek estéjét az Állatkertben töltik.

A kapukat este 7 órakor nyitják meg az Állatkertek Éjszakájára érkező látogatók előtt, a programok 11 óra után érnek véget, és éjfélig lehet majd a kert területén maradni

- áll a Fővárosi Állat- és Növénykert közleményében.

A főbb programhelyszínek az Állatkert tíz különböző zónájában lesznek. A főbejáratnál filmvetítés, jégszobrász és tűzzsonglőr bemutató, valamint LED-show várja a nagyközönséget, sőt Kaukázus koncert is lesz ugyancsak a főbejárattal szemben. A Dél-Amerika kifutónál óriáskígyó simogatás, a Pálmaházban trópusi eső lesz, a Japánkertnél testközelből megismerhető meglepetés állatokkal találkozhatnak a látogatók, a Nagy-tó partján pedig az égbolt csodáival lehet ismerkedni távcsöves bemutató keretében. Lesz mókás fókaest, szelfibox, érdekes kertészeti bemutató és elefánttréning is.

A Varázshegyben néhány különleges állatcsoport, például a denevérek vagy az ízeltlábúak világával lehet ismerkedni, de lesz egy izgalmas előadás az állatok „hálószobatitkairól” is. A kert több pontján lesz TapiZoo, azaz tapintható bemutató állati „alkatrészekből”. A Mérgesháznál a kritikusan veszélyeztetett cebui disznók, az óriásteknősök és a kígyók látványetetését is meg lehet nézni, a háziállatokat bemutató Majorságban pedig a városi emberek jó része számára már egzotikusnak számító gazdasági állatokkal lehet majd közelebbről is megismerkedni. Lesz még bátorságpróba, arcfestés és világító talizmán készítés is. A különleges esti hangulatot több helyszínen is látványos fényfestés teszi teljessé.

Jegyeket a helyszínen, illetve elővételben is lehet váltani, nemcsak az Állatkert jegypénztárainál, hanem az interneten, a Jegymester.hu felületén is.

A részletes program az Állatkert honlapján olvasható: https://zoobudapest.com/tervezz-velunk/programtervezo/programnaptar/2021-08-27-allatkertek-ejszakaja-2021

[[vid]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás