promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
„Férfiak” és „nők” nem utazhatunk többé a Lufthansa repülőjáratain
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A német légitársaság is beáll azok sorába, akik a továbbiakban nem kívánnak különbséget tenni a nők és férfiak között.​

Összes járatán megszünteti a hagyományos köszönési formát a Lufthansa. A társaság hétfői bejelentése szerint innentől kezdve a „hölgyeim és uraim” helyett, csak „kedves vendégek” formában, vagy valami hasonló módon üdvözlik az utasokat. A jövőben így nem tesznek különbséget a férfi és női utasok között.

A német cég instagram oldalán korábban már tett utalásokat arra, hogy elmennek ebbe az irányba.

A lépéssel az a céljuk, hogy nemi szempontból is érzékenyítsék a kommunikációt. A cég szóvívője szerint a kabinetfőnök dönt majd arról, pontosan milyen üdvözlési formát alkalmaznak majd a dolgozók.

Ez lehet a „Kedves vendégek”, napszaktól függően a „Jó reggelt/napot/estét” vagy éppen az „Üdvözöljük itt a fedélzeten!”

Ám a gendersemlegesség a köszönésnél még nem ér véget! Foglalási rendszerét is kibővíti a légitársaság, hogy ne csak nők és férfiak vehessenek jegyet  lesz egy harmadik kategória is azok számára, akik egyik kategóriában sem érzik otthonosan magukat.

Ám mielőtt azt hinnénk, hogy a Lufthansa feltalálta volna a spanyol viaszt, koránt sincs így. Más légitársaságok, mint az Air Canada és a Japan Airlines már régóta gendersemleges üzemódban működnek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás