promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szörnyű hír érkezett az itthoni koronavírus helyzetről
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az elmúlt napok időszaka volt a hazai járvány nyugvópontja, így a virológusok felhívták a figyelmet, hogy fordulóponthoz érkeztünk, innentől biztosan romlani fognak a járványügyi folyamatok.

A koronavírus elleni oltás megjelenésével fokozatosan csökkent hazánkban az aktív fertőzöttek száma. A nyár egyébként sem kedvez a vírusoknak, a lakosság több mint a fele pedig már a második oltását is felvette. A koronavirus.gov.hu adatközléséből kiderült, hogy az elmúlt hétvégén volt a járvány nyugvópontja hazánkban, ez azonban nem minden esetben jelent jót. 

A járványok modellezésével is foglalkozó Vattay Gábor az RTL Klub hiradójában arról beszélt, hogy innentől kezdve emelkedni fog az aktív fertőzöttek száma.

Szeptember elejére a mai számok tízszeresét várja Vattay Gábor, így egyre biztosabbá válik, hogy Magyarországon is lesz negyedik hullám. 

A Promotions korábban már beszámolt róla, hogy szükség lehet egy harmadik oltás felvételére. A legnagyobb veszélyben továbbra is azok vannak, akik nem vették fel az oltást, ugyanis a virológusok szerint a delta variáns hazánkban is felüti a fejét, amely az eddigieknél sokkal erősebb lesz, így továbbra is javasolják az oltást. 

Korábban Európában több ország - többek között Oroszország, Anglia és Németország - is bejelentette, hogy készülnek a lakosság újraoltására.

A Koronavírus Sajtóközpont pedig nemrégiben azt az információt adta, hogy hazánkban minden készen áll a harmadik oltás beadására, ha azt a nemzetközi és hazai orvostudomány is egyöntetűen javasolni fogja.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás