promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutálisan lecsökkenhet a magyar dinnye ára
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy hazai termelő szerint felére is csökkenhet a dinnye ára.

A görögdinnye ára jelenleg a magasabb kategóriákban van: az áruházakban átlagosan 249 és 299 forint közé tehető egy kilogramm, de az Auchan-ban például akciós áron 199 forintért hozzájuthatunk a népszerű nyári gyümölcshöz.

Hogy mikor mehet lejjebb ez az árszint, azt nem tudni, de Pap Róbert termelő szerint a főszezonban akár féláron is vehetünk majd dinnyét. Pap Róbert egy kéthektáros területen, saját gyökéren nevelt dinnyékkel foglalkozik, és nem véletlen, hogy ezt az utat választotta a termesztésnek. A termelő a Bors-nak beszélt arról, hogy a vetésforgó miatt elterjedt fenti metódus ugyan jelentősebb hozamot eredményez, ám az ő dinnyéjének egyszerűen jobb az íze.

„Aki kamionra árul, annak az a fontos, hogy minél többtől szabadulhasson meg, én viszont közvetlenül értékesítem a portékámat, vagyis a mennyiség helyett a minőséget tartom szem előtt”

Róbertnél már egy hete lehet friss magyar dinnyét vásárolni, bár egyelőre még ő is 290 forintért adja egy kilóját. Azt mondja, a hőség szerencsére felgyorsította a dinnye érési folyamatát, a kiadós esők még hiányoznak.

„A 290 forintos összeg egyelőre emelkedést jelent a tavalyi árhoz képest, ennek azonban megvannak az okai. (...) Jelentősen drágult a gyümölcs előállításához szükséges infrastruktúra”

- árulta el Róbert, aki szerint a főszezon termése dönti majd el, hogy meddig fognak zuhanni az árak, de véleménye szerint a piac dinnyével történő elárasztása a kereskedői versenyhelyzet kirobbanása okán akár a felére is csökkenheti a gyümölcsért kért összeget.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás