promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Veszélyes állat tartja rettegésben ezt a magyar várost, furcsa nyomokra bukkant egy túrázó
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy veszélyes állat járkál a magyar városban? Rejtélyes nyomra bukkant egy túrázó Balatonhenyén.

 

A Balaton-felvidéken, az Országos Kéktúra útvonal mentén egy turázó egy nagy testű ragadozó talpnyomára hasonlító jelre bukkant. A magyar városban rögtön felröppentek a pletykák, hogy egy medve járkál a Balatonnál. A Balaton északi oldalán eddig még soha nem találtak medvenyomot, eddig csak a Bükk, Mátra, Börzsöny, és Zemplén erdeiben fordult elő szórványosan barna medve. 

Többek között a Blikk is beszámolt róla, hogy a nyom megtalálója szerint ezt csakis egy anyamedve és kisbocsa hagyhatott maga után, amit le is fényképezett.

 Állítása szerint az erdei fotókat több hazai és erdélyi medveszakértővel is megnézette, hiszen mint írja, nem szakértője a témakörnek.

Azonban a Bükki Nemzeti Park természetvédelmi őre és szlovákiai természetvédelmi szakember szerint inkább több egymást fedő szarvaspatanyom látható a képen. 

Az azonban továbbra sem derült ki, hogy kinek lehet igaza a nyomok kapcsán, de az biztos, hogy hazánkban egyre több barna medve tűnik fel. 

2018 májusában a Nógrád megyei Somoskőújfalunál bukkant fel Szlovákia felől egy nagy testű példány, és vándorlását napokig követték a Bükki és a Kiskunsági Nemzeti Park munkatársai, míg végül Tömörkénynél sikerült befogni és a Bükkbe vinni. Legutóbb, 2020 októberében az keltett nagy riadalmat, amikor egy többmázsás példány Miskolc belvárosába merészkedett be, élelmet keresve, rá fél évre pedig Diósjenő mellett, a Börzsönyben láttak egy portyázó barna medvét.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás