promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Közel százéves palackpostát találtak a vízben - hihetetlen, de a levél tulajdonosa is előkerült
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Közel százéves palackpostára bukkant egy michigani hajóskapitány, aki fel is töltötte a döbbenetes levelet az internetre. Néhány nap múlva a feladó lánya jelentkezett a levélért, ugyanis felismerte az apja kézírását. 

Többek között a 24.hu is beszámolt róla, hogy egy michigani hajóskapitány, Jennifer Dowker éppen az üveget tisztította a Yankee Sunshine nevű hajójának a fenekén, amikor egy régi palackot talált a Cheybogan-folyóban. 

Mivel különleges üvegnek gondolta, így kihalászta az palackot, amelyből még egy papírlapot is sikerült kibányásznia.

Amikor meglátta, hogy nem akármilyen kincset talált teljesen ledöbbent. A palackban ugyanis egy 1926 novemberi keltezésű üzenet volt, amelyen ez a szöveg állt:

Vissza tudná küldeni ezt a papírt George Morrownak a michigani Cheyboganba az, aki megtalálja ezt az üveget és megírná azt is, hol találta meg?

Jennifer Dowker eleget szeretett volna tenni a kérésnek, így feltöltött egy fényképet a levélről a Facebook oldalára, hátha valaki ráismer az üzenet írójára. Egy nappal később megdöbbenve tapasztalta, hogy több, mint 100 ezer megosztás és hatezer kommentet érkezett a bejegyzése alá. A követező napon pedig jelentkezett is az üzenet feladójának lánya, Michele Primeau.

A lány elmesélte, hogy apja, 1926 novemberében lett 18 éves, úgyhogy Primeau feltételezése szerint a szülinapján dobhatta bele az üzenetét a folyóba vagy a Huron-tóba. George Morrow 1995-ben hunyt el. 

A lap azt is megjegyzni, hogy Dowker bekeretezteti az üzenetet, és vagy az irodájában, vagy a hajójában tervezi kiállítani. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás