promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Óriási rohamra számítanak a vendéglátóhelyek teraszai, de valami közbeszólhat
Borítókép:  David Whinham / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ha megvan a 3,5 millió beoltott, akkor végre kiülhetünk meginni egy sört, már ha az időjárás engedi.

Folyamatosan zajlik az oltás, és hétfő reggeli adatok szerint már közeledünk a 3,3 millió beoltotthoz és a második oltást is hamarosan megkapja körülbelül 1,5 millió ember.

A vendéglátóhelyek alig várják, hogy kinyithassanak, de addig sem tétlenkednek. A mintegy féléves leállás után most az árukészlet leltárazása, selejtezése, újratöltése, a személyzeti létszám feltöltése és egy alapos takarítás, fertőtlenítés is várt rájuk.

Sajnos az időjárás nem fog kedvezni a nyitásnak, mivel a hét közepétől egy újabb hidegfrontot kapunk a nyakunkba – vasárnapra lehet olyan idő, hogy megérje kiülni teraszozni egyet. Talán sok törzsvendéget még az se fog érdekelni, ha ennyi idő után tornádó tombol, akkor is meg fog inni egy sört a kedvenc helyén.

A jelenlegi szabályozás szerint a teraszok, kerthelyiségek reggel 5 óra és este fél 10 között lehetnek nyitva. Az itt tartózkodó vendégeknek nem kell maszkot viselni, de a felszolgálóknak igen.

A védelmi intézkedések betartásáról az üzemeltető köteles gondoskodni. A szabályok be nem tartása esetén a vendéglátó üzlettel szemben százezer forinttól egymillió forintig terjedő bírság szabható ki, de akár a vendéglátóhely bezáratása is elrendelhető. A szabályokat be nem tartó vendéggel szemben pedig szabálysértés esetén ötezer forinttól ötszázezer forintig terjedő pénzbírság is kiszabható.

A Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke, Kovács László fontosnak tartja, hogy a vendéglátósok rábeszéljék dolgozóikat a koronavírus elleni oltásra. Szerinte több szempontból is felelőtlenség úgy kinyitni, hogy a dolgozók nincsenek beoltva, hiszen ha valaki beviszi a fertőzést, azt a kollégái és a vendégek is elkaphatják, és akár karantén alá is kerülhet a személyzet, ami a működést veszélyeztetheti. Egy ilyen helyzet ráadásul a vendégekben is bizalmatlanságot kelthet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás