promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elhunyt az Egyesült Államok legidősebb embere, szerinted hány dédunokája van?
Borítókép:  Charlotteobserver
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Elhunyt az Egyesült Államok legidősebb embere, Hester McCardell Ford 115 éves volt. Nem fogod elhinni, hány leszármazottja van! 

Szombaton, Charlotte-ban lévő otthonában, szerettei körében hunyt el az afroamerikai asszony.

- írta a Charlotte Observer nevű helyi lap. 

A GRG kutatásai szerint a nő 1905. augusztus 15-én született Dél-Karolinában. A helyi lap szerint egy Lancaster környéki farmon nőtt fel, ahol előbb gyapotot szedett, később gyermekfelvigyázóként dolgozott. Nagyon fiatalon, 14 évesen ment férjhez, egy évvel később pedig már megszületett első gyermeke. Hester 1960-ban költözött át Charlotte-ba a családjával. Az öreg hölgy férje, John Ford, 1963-ban, 57 évesen hunyt el, így az asszony kétszer olyan hosszú ideig élt, mint a kedvese. 

Nem fogod kitalálni, de Hesternek több, mint 300 leszármazottja van, összesen 12 gyermeke, 68 unokája, 125 dédunokája és legalább 120 ükunokája született.

A helyi lap szerint a nő a család legnagyobb támasza volt. Minden családtagnak megadta a támogatást és a megértést. Hester halála után, a 114 éves Thelma Sutcliffe lett az Egyesült Államok legidősebb embere, míg a világ legöregebb embere a 118 éves japán asszony, Tanaka Kane. Arról már korábban írtunk, hogy világ legidősebb férfija 112 éves.

Ebben a cikkünkben Vatanabe Csitecu elárulja, mi a hosszú élet titka: 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás