promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Azonnal felveszik a magyarokat erre a munkakörre - ezt nem fogod kitalálni
Borítókép:  Free Photos / Pixabay.com
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ez nem egy ideális munkahely, nagyon nehéz, viszont könnyen felvehetik az embert.

A Magyar Nemzet készített egy körképet, amelyben azt nézték meg végigmustrálva a hazai álláskereső portálokat, hogy mely munkakörök maradhatnak rendre betöltetlenül az adatok szerint. És hát azt találták, hogy nagyon ritka a jó juhász manapság, ahogy ők írják 

"ritka, mint a fehér holló".

Persze a teljes képhez az is hozzátartozik, hogy a fizetésről kevés szó esik a legtöbb hirdetménynél, azt persze tudni lehet, hogy nem teljesen versenyképes, 90 ezertől kezdődik és 300 ezernél állhat meg, mindehhez persze az is hozzájön, hogy sokszor 24 órás kemény munkanapokat kell teljesíteni, és nem árt hozzá egy jó fizikum sem.

Van, hogy 1000 juhból álló nyájakhoz keresnek juhászokat, persze szállás és ellátás is jár a munkához, amelyhez a szakmai gakorlat nem kötelező, csak előnyt jelent.

A portál a kutatás közben felhívott egy gazdát is, aki elmondta, hogy az utóbbi harminc évben nagyon nagy dolog jó juhászt találni, szinte lehetetlen vállalkozás. A feladat pedig elképesztően összetett, mivel ha az állat ellik, azzal is a juhásznak kell foglalkoznia, sőt, még egyszerű sebészeti beavatkozásokat is neki kell lebonyolítania a nyáj mellett.

(via Magyar Nemzet)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás