promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Júniusban, színes programkínálattal nyit a Margitszigeti Színház
Borítókép:  Origo - Eredeti forrás: Fotó: Geberle Berci - www.szabadter.hu
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Júniusban nyithat a Margitszigeti Színház: a tervek szerint az idei szezon a nemzeti összetartozás napi emlékesttel kezdődik június 3-án – adta hírül a hivatlos weboldalán a kulturális intézmény.

A Margitszigeti Színház közleménye szerint a fellépő produkciókkal, művészekkel közösen úgy döntöttek, hogy az eredeti májusi nyitás dátumát átteszik június elejére, a májusi produkcióknak pedig új időpontot biztosítanak. Az intézmény hangsúlyozta, hogy a nyári színház szabadtéri és ültetett nézőterének köszönhetően az egyik legbiztonságosabb közösségi helyszínnek számít. A színház vezetése felkészült arra, hogy megfeleljen a biztonságos működés feltételeinek.

Az idei szezon - ha a rendeletek engedik - június 3-án a Magyar hősök, csaták és szerelmek című emlékesttel kezdődik a Nemzeti Táncszínház előadásában, Keresztes Ildikó, Varga Miklós és Vadkerti Imre fellépésével.

Az előszezonra tervezett könnyűzenei koncerteket új időpontokban rendezik  meg. Lotfi Begi többek között Rúzsa Magdi, Radics Gigi, Lábas Viki, Császár Előd, Nika és Kollányi Zsuzsi társaságában lép fel szeptember 15-én. A Zagar 20 szeptember 17-én lesz, a Budapest Klezmer Band 30 éves jubileumát pedig július 1-jén ünnepelheti a Margitszigeten a közönség. Tóth Vera és a Budapest Jazz Orchestra koncertjét szeptember 4-én tartják Tóth Gabival és meglepetésvendégekkel. Június 29-én Demjén-koncert lesz, Szikora Róbert és az R-Go pedig szeptember 12-én lép fel a Margitszigeten.

A klasszikus zenei kínálatban az opera, a balett és az évfordulós szerzők, Verdi és Mozart kiemelt figyelemre számíthatnak. Calixto Beito rendezése, Bizet Carmen című operája a Magyar Állami Operaház közreműködésével látható, augusztus 20-án az ünnep alkalmából pedig a Bánk bánt tűzik műsorra. A programban szerepel Hervé Koubi koreográfus Odüsszeia-bemutatója és Szergej Polunyin balettművész Raszputyin-előadása is.

A musicalek közül műsorra tűzik a Puskás, a Hegedűs a háztetőn, a Kabaré, a Mozart! és a Nikola Tesla című darabot. A margitszigeti nyári színházban debütál A Csókkirály látványkoncert Radics Gigi, Zséda, Szulák Andrea, Vastag Csaba, Király Viktor, Csonka András és Heincz Gábor Biga közreműködésével. A dalszerző-zenész Fenyő Miklós immár 24. alkalommal, Napfény jön a vihar után mottójú összeállításával érkezik a szigetre. Újra lesz Geszti Péter-koncert, először lép a Margitsziget közönsége elé Dés László A Pál utcai fiúkkal a Vígszínházból, és szintén visszatérőként hallható Stanley Jordan dzsesszgitáros játéka, de Caramel évadzáró koncertje is helyet kapott a kínálatban.

A színház részletes programja a https://margitszigetiszinhaz.hu/ oldalon érhető el.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás