promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Júliustól áfát kell fizetni a Kínából rendelt cuccok után
Borítókép:  Forrás: fotinfo.hu
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Megszűnik az unión kívülről érkező 22 euró alatti áruk áfamentessége az unióban, de továbbra is vámmentes marad a 150 euró alatti termékek behozatala. 

 

A posta és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön küldött közleménye szerint, július 1-től már nem lesznek áfamentesek az EU-n kívülről érkező, 22 euró alatti termékek - írja a MTI. 

Tehát az év közepétől az Európai Unión kívülről érkező minden termék után áfát kell fizetni, függetlenül annak értékétől.

Az eddigi adómentesség ugyanis jelentős bevételkiesést eredményezett és súlyos hatással volt az EU és a tagállamok költségvetésére, az unión kívüli kereskedőket pedig jogosulatlan előnyhöz juttatta. A 150 euró alatti áruk továbbra is vámmentesek maradnak, az alkoholtartalmú termékeket, a parfümöket és a kölnivizeket, továbbá a dohányt és a dohánytermékeket kivéve. Az unióba érkező árutartalmú küldeményekre minden esetben vámáru-nyilatkozatot kell benyújtani. A Magyar Posta automatikus vámeljárással készül a jogszabályi változásra. 

A kisebb értékű árut tartalmazó küldemények többségét a Magyar Posta kezeli. A posta jelentős informatikai fejlesztéssel és logisztikai kapacitásbővítéssel készül a jogszabályi változásra, arra törekedve, hogy a vámeljárási folyamat automatikus és minél gyorsabb legyen. A tervek szerint a vámügynöki szolgáltatás díja termékértékhez igazítottan sávos lesz. Az ügyfelek számára elsődlegesen az online fizetés lesz ajánlott, amelyhez díjelőny is társul 

– írja a24.hu.

Kínából – a hatalmas termékgyártói iparnak köszönhetően – eddig jelentősen olcsóbban lehetett beszerezni szinte bármilyen árut, akár magánszemélyként rendeltünk, akár valamilyen importcégen keresztül intéztük a rendelést. A 22 euró alatti áruk áfamentességének megszűnését hosszú távon valószínűleg csak a magánszemélyek fogják megérezni, a változás ugyanis nem értinti a magasabb értékű rendeléseket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás