promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Problémák vannak a Magyar Postánál, több száz ezer magyart érinthet a hír
Borítókép:  Profimedia.hu
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ez okozhatja a problémát.

Online fórumok alapján derült ki, hogy hetekig állnak nemzetkezö levelek és csomagok a vecsési Nemzetközi Posta Kicserélő Központban (NPKK) - írja a Napi. Sokan pedig kifogásolják, hogy a korábbi pár napos kiszállítás helyett, 2-3 hét is eltelik, mire megérkezik a csomagjuk.

A lap megkereste a cég képviselőit is, akik hangsúlyozták, hogy a kínai holdújév-ünnep okozza a fennforgást.

Sokan küldeményazonosító alapján igazolják, hogy a külföldről Magyarországra érkező csomag hetekig áll feldolgozatlanul. Közben a prohardver fórumán is rengeteg hozzászólás érkezett a témában, hogy 10-20 napig a csomagok nem mozdulnak a központból - írja a Napi.

A fórumozók szerint március utolsó heteire eszkalálódott a helyzet, addig semmi effélét nem tapasztaltak.

A Posta a kínai holdújév-ünnepet is megemlíti az okok miatt, a rendezvény miatt ugyanis Kínából jóval később érkeznek a csomagok, ráadásul dömpingszerűen. A Posta a lapnak azt írta, hogy ezek feldolgozása 1-2 hetet is igénybe vehet,

de megjegyezték azt is, hogy a járvány ellenére a cég működése zavartalan, a küldemények feldolgozása folyamatos.

A Napi szakértőt is megszólaltat a cikkban, aki megjegyzi, hogy az állami vállalatoknál amúgy is kapacitáshiány van, miközben hatalmas forgalmat bonyolítanak le, de Pfeifer Tamás, a Postai Munkavállalók Érdekvédelmi Szakszervezetének (POMÉSZ) elnöke azt is hozzátette, hogy a nemzetközi forgalomban amúgy is nagy csúszások vannak, csomagok torlódnak fel, amely állapot nagyban megnehezítik a csomagküldéssel foglalkozó szolgáltatók munkáját.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás