promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ekkora szarvascsorda még nem tévedt be Nagykanizsára, mint most
Borítókép:  KENZO TRIBOUILLARD / AFP
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy nagyjából húsz-huszonöt szarvasból álló csorda jelent Nagykanizsán. A Zalavölgyi Vadásztársaság fővadásza, Kozma József szerint agancsgyűjtők ijesztették meg a rudlit.

Szokatlan jelenségre lett figyelmes egy autós, Bognár Attila Nagykanizsán. Hatalmas szarvascsorda jelent meg a város közelében, a vasútállomás és a helyi állatmenhely környékén. A férfi le is videózta a húsz-huszonöt riadt állatot. A szarvasok sokáig azt sem tudták, merre meneküljenek, végül azonban megtalálták a kivezető utat – írja az atv.hu. A Zalavölgyi Vadásztársaság fővadásza, Kozma József az ATV-nek elmondta, annyi ember tartózkodhatott az erdőben, akik agancsot akartak gyűjteni, hogy azok ijesztették meg a rudlit.

„Egyértelműen a kiváltó oka az illegális agancsgyűjtés, agancskeresés, és sajnos ez nem csak agancskeresés, hanem a szarvasok üldözése. Gyakorlatilag akkora létszámú ember tartózkodik az erdőn, amit ez a vadállomány nem képes elviselni" 

– mondta Kozma. Azt pedig már Győrvári Attila, Zala Megyei Vadászszövetség fővadásza azt emelte ki, hogy egy olyan a február végétől március végig tartó időszakban vagyunk, amikor a vadak elejtik agancsaikat.

A város szélén található Nagykanizsai Állatmenhely vezetője, Skanecz Tamás elmondta, nem szokatlan, hogy szarvasok, őzek megjelennek a környékükön szarvasok, de ez a mostani csorda őket is meglepte.

„Még hallani sem hallottunk ilyesmiről a közelben" – tette hozzá.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás