promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ha nem javul a helyzet, újabb szigorítások jöhetnek
Borítókép:  MTI
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az elmúlt napokban jelentősen megnőtt azon betegek száma, akiknél kimutatták az új koronavírus-fertőzést. Több a súlyosabb beteg, s nőtt a kórházba került emberek száma. Emiatt könnyen lehet, hogy újabb szigorítások jöhetnek. A kormány mérlegeli a digitális oktatásra való átállás lehetőségét.

Mivel az elmúlt napokban a járványügyi adatok nem túl szép képet festenek, így könnyen lehet, hogy ha nem lesz csökkenés e téren, akkor újabb szigorítások jöhetnek. Egyebek között erről is beszélt az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján Müller Cecília.

„Nagyon nehéz hetek várnak ránk, soha komolyabban nem kellett venni ezt a járványt, mint most"

- fogalmazott a tiszti főorvos. Mint az a sajtótájékoztatón kiderült: intenzív emelkedés indult el az esetek számát tekintve, ugyanis a hétvégén 652 fővel emelkedett azok száma, akiket kórházban kell ápolni.

„És a súlyosabb esetek száma is megnövekedett" – tette hozzá.

A tiszti főorvos jelezte, nehéz hetek várnak ránk, de nemcsak Magyarországon, Európa több országában is küzdenek, számos ország - egészségügyi ellátórendszerét tekintve  - eljesítőképességének határához érkezett.

Arról is beszélt Müller Cecília, hogy amennyiben nem javul a helyzet, a jelenlegi ütemben emelkednek a számok, akkor újabb szigorítások jöhetnek. A kormány mérlegeli a digitális oktatásra való átállás lehetőségét.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás