promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Riasztanak a hazai bankok: veszélyes csalássorozat terjed az interneten
Borítókép:  geralt / Pixabay
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A csalóknak ezúttal is az adatainkra fáj a foga. 

Több hazai bank is figyelmeztetést közölt ügyfeleivel. A veszélyes csalássorozat célja, hogy minél több adatot nyerjen ki a felhasználóktól úgy, hogy az intézmény nevében küldött e-mail egy hamis oldalra tereli a gyanútlan áldozatokat. Az online bűnözőknek elsősorban a bankkártyánk adataira fáj a foguk. 

Az OTP Bank közleményében ezt írta:

„A személyes adataival kapcsolatos problémát észleltünk tárgyú levelek valóságosnak látszó, de hamis honlapra vezetnek."

További bankok észleltek hasonló, csalásra utaló panaszokat, így nem csak az OTP ügyfelei vannak veszélyben. 

Az MKB Bank nevében viszont nem csak e-maileket küldenek, hanem telefonon is keresik az embereket. Az intézmény szintén riasztást adott ki. 

„A csalók az általuk magyar nyelven indított hívások során a hívást fogadó felé azt a látszatot keltik, hogy a hívás hazai bankok, valójában létező ügyfélszolgálati hívószámáról érkezett. A csalók pedig munkatársként mutatkoznak be."

– írja az MKB.

A hívás során arra hivatkozva, hogy a hívott személy bankkártyás költései elutasításra kerültek, bankszámla adatokat, internetbanki belépési kódokat kérnek el, valamint esetenként valamilyen hivatalos banki programnak látszó, de valójában kémprogramot tartalmazó alkalmazás letöltését ajánlják fel megoldásként. – írja az Origo.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás