promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
NAV: mostantól őket is ellenőrzik
Borítókép:  Michael-T / Pixabay
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Újabb közleményt adott ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, mely a háztartási munkát végzőket, és az őket alkalmazókat érinti. 

A bejelentés szerint, az effajta tevékenységet végzőket a NAV online alkalmazásával kell bejelenteni, adott napszakra, vagy pedig állandóra. De mit is értenek háztartási munkán belül? 

Ilyennek számít például a lakás takarítása, főzés, mosás, vasalás, a gyermekek felügyelete, házi tanítása, az otthoni gondozás és ápolás, a házvezetés vagy a kertgondozás. 

Persze a bejelentés korábban is elvárt volt, viszont nem volt jellemző a munkaadókra, várhatóan így ezeket ellenőrizni fogja a hivatal a közeljövőben. Szerencsére a munkavállalást csupán néhány kattintással megoldhatjuk. 

A NAV ugyanis 2019-ben bevezette az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazást, amelynek előnye, hogy használatához nem szükséges külön kitöltőprogramot és nyomtatványt letölteni, mert a folyamat teljesen webes alapú, és az esetleges hibák már a kitöltéskor, a beküldést megelőzően kiderülnek. – írja a Napi.hu.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás