promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Van egy jó ötleted, pénzt akarsz keresni vele? A bérelhető webshop jó megoldás lehet (x)
Borítókép:  Karsten Wingert / Unsplash.com
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Gombamód szaporodnak a webáruházak az online térben: a Covid-19 megjelenése, terjedése, majd a megfékezésére hozott intézkedések hatására egyre több dolgot szerzünk be házhoz rendelve. Körbenéztünk a neten, hogy mely webshopok termékei a legkelendőbbek.

Most kicsit könnyebb dolgunk van, hiszen manapság nagyon gyorsan fel is húzhatunk egy webáruházat, ha megtaláltuk a nyerő ötletünket, amellyel nekiindulunk, hogy pénzt keressünk az online piactereken. Létezik már olyan lehetőség is, hogy havi 20 ezer forintért profi webáruházat bérelhetünk, sőt, ehhez szakmai segítség is jár, az első 14 nap pedig ingyenes. Gyönyörű és letisztult sablonok közül választhatunk, ha úgy gondoljuk, teszünk egy próbát.

A bérelhető webáruház azoknak jó lehetőség, akiknek van egy ötletük, amit ki szeretnének próbálni, hogy egyáltalán működik-e.

Merthogy az online értékesítés kiváló üzlet lehet, a statisztikák szerint idén majdnem megduplázódott a webshopok bevétele. Sok webshoptulajdonos már azon aggódott, hogy vajon marad-e értékesíthető portékája a következő hétre, és tudja-e teljesíteni a beérkezett megrendeléseket.

Készítettünk nektek egy listát, amelyben bemutatjuk azokat a területeket, ahol nagy eséllyel hamar berobbanhattok a figyelem középpontjába, ha okosan alakítjuk ki webáruházatokat.

1. Divat/ékszer

A karantén alatt hatalmas forgalmat bonyolítottak le a ruházati kellékek és ékszerek árusításával foglalkozó webshopok. És bár rengeteg versenytárs van a piacon, mindezt kompenzálja, hogy nagyon jó árrés van a ruhákon, a kereslet pedig hatalmas. A legelső lépés tehát az, hogy kitaláljuk, hogy milyen célközönségnek szeretnénk ajánlani az áruinkat, ha ez megvan, akkor a Facebook precíziós műszereivel azonnal meg is tudjuk őket szólítani.

Itt a jelszó az egyediség, és a jó ár-érték arány.

Jó magyar példák: magentacsongrad.hu, yozz.eu.

2. Kisállat kellék webáruház

Arról több regényt is lehetne írni (sokan ezt meg is tették), hogy a házi kedvenceink mennyire fontos szerepet töltenek be az életünkben, épp ezért nem sajnálunk pénzt áldozni a család legkisebb tagjaira. Ezen a piacon azaz érdekesség, hogy sokan nem tudják,

de akár több százszoros haszonra is szert tehetünk, ha ügyesen keverjük a lapjainkat, jól építjük fel az oldalunk ajánlórendszerét, az akciókat, a hűségprogramokat, ha ráérzünk a vevőink vásárlókedvére, és kuponos meglepetésekkel invitáljuk őket vissza.

A piac egy kicsit telítettebb, de újszerű ötletekkel könnyedén az élbolyba kerülhetünk.

Jó magyar példa: zooplus.hu,masha-and-co.com.

3. Diéta/sport

A sport és a fogyókúra az életünk elválaszthatatlan része, így az efféle hírekre mindig fel fogunk figyelni. Nagyon fontos ezeknél a termékeknél, hogy kontextusba hozzuk őket a vásárlóink előtt, a diétás termékeket egyéni sztorikkal, beszámolókkal is meg lehet erősíteni, amelyek igazán sokat jelenthetnek a vevőknek.

Jó magyar példák: turbodieta.hu, abada.hu.

4. Szépségápolási termékek/kozmetikumok

Fotó: Jamie Street / Unsplash.com

A szépségápolási termékeknek van az egyik legnagyobb piaca a világon, ezért nem is meglepő, hogy telített, viszont a közönség nagyon éhes az újdonságokra (és a termékekkel kapcsolatos benyomásokra is),

így elsősorban speciális termékekkel kell megtöltenünk a webáruházunkat, így az árrés is sokkal nagyobb lehet.

Jó magyar példa: vagheggi.hu.

5. Online patika/egészség

Az online patikák forgalma az elmúlt pár évben ugrásszerűen megnőtt, ez nagy részben az e-receptnek is köszönhető, amellyel immár a vényköteles gyógyászati készítményeket online felületen is be lehet szerezni. Ráadásul a vitaminok, étrend- és táplálékkiegészítők egyre nagyobb számban vannak jelen a piacon, így a választéknak szinte csak a képzelet szabhat határt.

Ezen a piacon jelenleg nagyobb a kereslet, mint a kínálat. 

Nagyon jó magyar példák:

via GIPHY

">sipo.hu, internetpatika.hu, vitaminvilag.hu.

6. Élelmiszer

Bár egyes nagyobb áruházak már javában benne vannak az élelmiszerkiszállításban, és megjelent Magyarországon a Kifli.hu is, amely egy igazi cseh sikersztori, és a fővárosban azt is vállalja, hogy akár négy órán belül már nálad landolhatnak a kért élelmiszerek (de ők egyelőre csak a fővárosban vannak jelen), így is hatalmas potenciál van ezen a piacon, bárki is vág bele.

Főleg akkor, ha azt is vállalja, hogy még aznap házhozszállítja a megrendelt termékeket.

Nagyon jó példa: kifli.hu.

7. Lakberendezés/háztartási kellékek

A piacon ugyan gigászok vannak jelen, mint az IKEA, a JYSK vagy a Mömax, ennek ellenére, ha valaki igazán egyedi megoldásokkal és izgalmas ötlettel áll elő, valalmint tanácsaival személyes kapcsolatba tud kerülni a potenciális vásárlókkal, az nagyon hamar sikeres lehet.

Nagyón jó lehetőség erre különböző Facebook-csoportok létrehozása, ahol személyre szabott tanácsadást is tudunk vállalni.

Jó péda: borokaotthonbolt.hu.

8. Babatermékek

Kép: Peter Dlhy / Unsplash.com

Nagy előnye ennek a piacnak, hogy a vásárlók nem annyira árérzékenyek, hiszen a kicsiknek mindenből a legjobbat szeretnék megvenni. Ráadásul a célközönség is nagyon jól beazonosítható/bevonzható Facebookos hirdetésekkel vagy egyéb okos tartalommarketing megoldásokkal, például tanácsadásokkal.

Jó példa: babamarket.hu, babashop.hu.

9. Horgász kellék webáruház

Erre biztosan nem gondoltatok, főleg nem arra, hogy toplistás lesz, pedig igencsak növekszik a kereslet a horgászati kellékek és különböző horgászati kiegészítők iránt. 

Nagyon jó magyar példa: xfish.hu.

Letisztult oldal, pár szavas üzenetek és grafikus megoldások. Azonnal tudjuk, hogy mit hol keressünk, és egy kis lazaságért sem kellett a szomszédba menniük.

10. Barkács webáruház

A barkács termékek piaca is állandó tag az elmúlt pár év toplistáin, hatalmas lökést adott az otthoni barkácsosdinak a karantén is, az efféle termékekkel üzletelő kereskedők vastagon nyertek

A legtöbb ilyen online shop A-kategóriás termékeket és kínai cuccokat is árul. Arra mindenképp figyelned kell, hogya ha „A” brandes (Bosch, Hitachi) termékeket forgalmazol, akkor egy 15 ezer forintos terméken körülbelül 5 ezer forint árrésed lehet, ami jelentős kockázat. A legjobb, ha a minőségi termékek mellett kínai, olcsó árukat is felveszünk a termékkínálatunkba.

Jó magyar példa: megatool.hu.

A cikk megjelenését az Eggcellent.hu támogatta, ahol folyamatos szakmai segítséggel bérelhető webáruházat hozhatunk létre. Az első 14 nap pedig ingyen használhatjuk az újdonsült online shopunkat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás