Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Mostantól 8000 Ft-ot kell fizetnie annak, aki maszk nélkül tömegközlekedik

Mostantól 8000 Ft-ot kell fizetnie annak, aki maszk nélkül tömegközlekedik

Helyi Hírek

Mostantól 8000 Ft-ot kell fizetnie annak, aki maszk nélkül tömegközlekedik

Helyi Hírek

Baranyecz János 09:39

Szigorítások történtek a BKK járatain, ugyanis a Fővárosi Önkormányzat elrendelte, hogy 8000 Ft-ot kell fizetnie annak, aki helytelenül, vagy egyáltalán nem hordja tömegközlekedés közben az arcmaszkot.

A koronavírus-járvány már hosszú ideje átalakította az emberek hétköznapjait, és úgy néz ki, hogy még egyáltalán nem múlt el a veszély, ezért továbbra is oda kell figyelnünk önmagunkra, és természetesen másokra is. A növekvő számok láttán a Fővárosi Önkormányzat ismét szigorító intézkedéseket hozott, hogy megpróbálják lassítani a betegség terjedését.

„A Fővárosi Önkormányzat:

  • növeli a saját intézményeinek tesztkapacitását szociális intézményeiben, a hajléktalan ellátásban és az idősgondozásban,
  • elrendeli a kötelező maszkviselést a piacokon, a fővárosi fenntartású kulturális intézményekben, a múzeumokban, a könyvtárakban, a levéltárban, a mozikban, a színházakban, a Fővárosi Művelődési Központban, valamint a Fővárosi Állat- és Növénykert zárt helyiségeiben
  • elrendeli, hogy mostantól a BKK járatain a maszkot nem vagy szabálytalanul viselő utasok az utazásból történő kizárás mellett 8000 forint pénzbüntetéssel sújthatók”

– olvasható a Főpolgármesteri Hivatal közleményében.

Itt talán az a legfontosabb számunkra, hogy mostantól 8000 Ft büntetés jár azért, ha valaki rosszul, vagy egyáltalán nem viseli a maszkját a BKK tömegközlekedési eszközein, szóval jobban tesszük, ha nélküle el sem indulunk otthonról. Igaz, hogy eddig is kellett volna erre ügyelni, de ezentúl a leszállítás kellemetlensége mellett még fizetni is fog az, akit elkapnak.

Borítókép: Illusztráció / Photo by Shawn Ang on Unsplash