promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Azok is megkapják a diplomát, akik nem rendelkeznek nyelvvizsgával
Borítókép:  Nyest
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Palkovics László Innovációs és Technológiai miniszter jelentette be a döntést.

Nem olyan rég jelentette be a kormány a gazdasági mentőcsomagot, aminek a nevében is benne van, hogy a gazdaság talpraállítása a fő célja ebben a nehéz helyzetben. Erről újabb részleteket derültek ki, ami azokat érinti a legjobban, akik már leállamvizsgáztak, de még nyelvvizsga hiányában nem vehették át a diplomájukat.

Palkovics László Innovációs és Technológiai miniszter elmondta, hogy 75 ezer egyetemistán megkönyörül a kormány: eltekint a nyelvvizsgától, és ők enélkül is megkapják a diplomájukat.

„A járvány után rengeteg diplomásra van szüksége a hazai gazdaságnak. Nem szeretnénk azt, hogy középfokú végzettséggel dolgozzanak azok, akik már államvizsgáztak, de a nyelvvizsgát még nem szerezték meg.”

– mondta a miniszter. A diákokat még az érinti, hogy egyszeri, 500 ezer forintos, szabad felhasználású, 0 százalékos diákhitelt tudnak igényelni.

A kormány ezalatt támogatni fogja, ha egy vállalatnál az éppen nem szükséges munkavállalókat átképeznék. Példaként említették az informatikusképzést, amit jól lehet a távolból is oktatni, és segítene az informatikai munkaerőhiányon is, ha most többen átképeznék magukat. Ezekben az esetekben a tandíj 95 százalékát az állam átvállalja. Akik elvesztették az állásukat, ezekre a képzésekre 0 százalékos diákhitelt vehetnek fel.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás