promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meghalt két magyar beteg, tovább nőtt a fertőzöttek száma
Borítókép:  BBC
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A járvány második szakaszához értünk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés

Két idős magyar beteg hunyt el koronavírus-fertőzés miatt, egy 79 éves és egy 68 éves magyar férfi. Ezzel háromra nőtt az elhunytak száma - közölte péntek délelőtt a Koronavírus Sajtóközpont.

A legfrissebb információk szerint újabb magyar állampolgároknál és egy iráninál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 85-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

A koronavirus.gov.hu azt írja, hogy a járvány második szakaszához - a csoportos megbetegedések szakaszához - értünk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol jelen lehet a vírus.

A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, és aki teheti, az maradjon otthon, és mindenki tartsa be a szabályokat és az ajánlásokat. A hazánkban beazonosított új koronavírus-fertőzöttek száma: 85 fő. Közülük 10 iráni, 1 brit, 1 kazah és 73 magyar állampolgár.

A woldometers.info adatai szerint péntek délre 250.625-ra nőtt az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma világszerte; eddig 10.255-en haltak meg a fertőzés miatt, de 89.048-en gyógyultak meg. Csütörtökön Olaszországban regisztrálták a legtöbb megbetegedést, 5322 ember kapta el a vírust, és az eddigi legtöbb halálesetet is itt regisztrálták, 3405 ember halt meg a vírus miatt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás