promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
„Nagy esők jönnek, és elindulok...”
Borítókép:  illusztráció. Forrás: AFP.
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Szombat délutánig döntően kifejezetten nedves levegő érkezik fölé, így sokfelé kell ismétlődő esőre számítani, de a csapadék halmazállapota csütörtökön nem mindenütt lesz eső. Az ország egyes részein vegyes halmazállapotú csapadék is lehet. Vasárnaptól melegedésre, száraz időre lehet készülni – olvasható az Országos Meteorológi Szolgálat honlapján.

Akkora esőket jósolnak a meteorológusok, hogy azonnal eszünkben jutott a Republic A 67-es út című száma:

...és most lássuk a részleteket: délkelet felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, hajnalra már mindenütt erősen felhős vagy borult lesz az ég. Az éjszaka második felétől főként a középső országrészben vegyes halmazállapotú csapadék kialakulhat, nyugatabbra eső, havas eső, hó, keletebbre eső valószínű. A reggeli órákban az Északi-középhegység nyugati vidékén ónos eső is lehet.

Csütörtökön többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de északkeleten szakadozottabb lesz a felhőzet. Több helyen várható csapadék: a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében eső, havas eső, hó, a Dunától keletre eső valószínű.

Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de délkeleten és északkeleten helyenként megélénkül a délkeleti szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön jobbára 1 és 7 fok között lesz, de a Tiszántúlon kissé melegebb is lehet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás