promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nem mindenki olyan szerencsés, mint Tatár Csilla macskája
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy macskaöltővel ezelőtt az emberek nagy része azt hitte, hogy a felelős állattartás kimerül a bolhanyakörvek használatával. Ma már tudjuk, hogy ez kevés. Ennél sokkal többet is tehetnek a gazdák kedvencük egészségéért és egy kóbormacskáktól mentes jövőért. Az ivartalanítás a gondoskodás igazi szintje egy cica számára, erről most Tatár Csilla a Previtallal és a Noé Állatotthonnal összefogva indított kampányt.

„Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél”

– tartotta Antoine de Saint-Exupéry, francia író. De mi van azokkal, akik nem érzik a felelősség súlyát, amikor egy állat gazdájává válnak? Az ő nézeteiket szeretné formálni az a felvilágosító kampány, amelyhez a népszerű tévés műsorvezető Tatár Csilla, a Noé Állatotthon Alapítvány és Európa egyik legismertebb állateledel-márkája, a PreVital is csatlakozott.

A kampány azért indult el, mert idehaza nem mindenki ügyel a macskája hétköznapjaira, s ha nőstény cicánk van, hipp-hopp megtelik otthon az alom kölykökkel. Ma Magyarországon több mint 2,2 millió macska él, egy ivarérett nőstény akár száz kölyköt is képes elleni élete során. Nem túl bölcs döntés ezt hagyni, hisz pontosan tudjuk, hogy a megszülető utódok egy része utcára kerül, nincs, aki a gondját viselje.

Tatár Csilla nem csak a száját jártatja, maga is örökbe fogadott egy cicát, Maylónak hívják.

„Olyan, mintha Maylóval egy második gyerek érkezett volna a családunkba. Ennek a csöppségnek a jókedvéről, biztonságáról és egészségéről örökre gondoskodnunk kell. Örülök, hogy ezt a felelősséget a fiam már háromévesen átérezheti”

– mondja a műsorvezető, aki mostantól minden eszközzel igyekszik felhívni a gazdik figyelmét arra, hogy ha ivartalaníttatják kedvenceiket, azzal jelentősen csökkentik a kóbor macskák számát.

„Tavasszal alig győzzük, annyira sok a felesleges macskaállomány. Ez még azoknak a szemét is bántja, akik nem macskások”

– állítja az állatotthon szóvivője. A Noétól éppen ezért csak olyan macska kerülhet örökbefogadó gazdához, amelyiket beoltottak, chippel elláttak és ivartalanítottak.

„Tudjuk, hogy ezeknek az egyedeknek az ivartalanítás miatt változnak az igényei, más vitaminokra és diétásabb tápra van szükségük, ezért nálunk minden örökbefogadó egy PreVital Sterile eledelekből álló induló csomagot kap ajándékba, hogy ennyivel is könnyebb legyen a közös élet kezdete”

– teszi hozzá Schneider Kinga.

„A gazdiknak a helyes táplálásra még nagyobb hangsúlyt kell fektetni ilyenkor, mert az ivartalanítás után a kevesebb kóborlás miatt az állat energiaszükséglete kisebb lesz – állítja dr. habil Fodor Kinga PhD. állatorvos, egyetemi docens, kisállatdietetikus, több szakkönyv szerzője –, viszont cserébe a macskák bújósabbá, kedvesebbé válnak a beavatkozás után, így könnyebben illeszkednek be a családba.

Arról nem is beszélve, hogy az ivartalanítással nemcsak a macska közérzetét, de egészségét is jobbá tehetjük, mert sok olyan hormonális probléma szűnik meg, ami kiváltója lehet a cicákat fenyegető méhgyulladásnak és emlőproblémáknak.

Örülünk, hogy márkanagykövetként most már Tatár Csilla is segít minket abban, hogy társadalmi felelősségvállalásunk még hatékonyabb legyen, és üzeneteink még több emberhez jussanak el” – mondja Szitai Ádám, a PreVital kereskedelmi igazgatója.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás