promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tovább folytatódik a tiltakozás a Red Bull Air Race ellen
Borítókép:  MTI/EPA/LIMEX/Jörg Mitter
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Már Zamárdiban is tiltakoznak, na persze még nem az egész város, de tény, hogy a helyiekkel erről semmit nem egyeztettek.

Tarlós István nemrég tette ki a fővárosból a száguldó repülős cirkuszt, ezután pedig az egyre inkább turistaközpontnak számító Zamárdi azonnal lecsapott rá. Nem kellett rá sokat várni, meg is érkeztek az első tiltakozók.

„Ha a napokon át, ismeretlen mértékű zaj-, lég- és vízszennyezéssel járó rendezvény veszélytelenségét nem bizonyítják előre, akkor a gazdasági előnyök és érvek nem mérlegelhetők, vagyis sem a bevétel, sem az országimázs növelése nem érv a környezeti veszélyeztetés ellenében”

–  hivatkozik a Legfelsőbb Bíróság 1999. május 13-i ítéletére a Nők a Balatonért Egyesület, amit a Népszava hozott le.

Zamárdi a Balaton Sound miatt lett felkapott hely, és már itt tartják meg a B.my.lake, valamint a Strand Fesztivált is, de persze ezek mellett is folyik az élet, mert kisebb gasztro fesztiválok is vannak a nyár folyamán. Most a Red Bull Air Race egyértelműen nagy fogás, rengeteg embert tudna a környékre csábítani, azonban ez úgy néz ki már mindenkinek sok.

Azzal egyetértek, hogy a verseny bizony vízszennyezéssel is jár, a tó pedig természetes úton nem tud úgy megtisztulni, mint a Duna. A zaj az szerintem teljesen mindegy, mert ha a környékbeliek elviselik, hogy David Guetta kimaxolva nyomatja a tüc-tücöt a Soudon, akkor ezzel se lenne baj. Csak ő közbe nem tojja tele a Balatont.

Nem tudni, hogy lesz-e bármilyen hatása ennek a tiltakozásnak, de valahogy úgy érzem, a Red Bull Air Race a kutyának se kell itt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás