promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Újra őrölhet gabonát az Alföld egyetlen működőképes szélmalma
Borítókép:  delmagyar.hu
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A felújítás után régi fényében tündökölhet majd, és 200 évesen újra őrölhet gabonát a dorozsmai szélmalom. Három éve leszakadtak a vitorlái, egy orfűi asztalos vörösfenyőből készíti el az újakat. Ez az egyetlen szélmalom, amely megmaradt abból a 23-ból, amely a településen állt.

Szeged-Kiskundorozsmán három éve szakadtak le az Alföld egyetlen működőképes szélmalmának vitorlái – mutatta be a helyzetet a Délmagyar riportja. Kiskundorozsma egyik jelképét, a Faragó-malmot idén végre felújítják, ősszel újra eredeti fényében tündökölhet a közel 200 éves épület. 

Ez az egyetlen szélmalom, amely megmaradt abból a 23-ból, amely a településen állt.

Múlt héten írták alá a szerződést egy orfűi asztalossal, aki vörösfenyőből készíti majd el a vitorlákat. A felújítás 6,8 millió forintba kerül, a nyertes vállalkozó elkezdte a faanyag előkészítését. Várhatóan július elején kezdik el a munkálatokat a helyszínen, és szeptemberben szerelik fel a vitorlákat.

A szelestengely cseréje is szükséges, és minden olyan eszközt rendbe hoznak, amely problémás. A felújítás után régi fényében tündökölhet majd, és

200 évesen újra őrölhet gabonát a dorozsmai szélmalom. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás