Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Hajdú-Bihar megye
Zupkó Tamás
+36 70 4084805
zupythomas [kukac] gmail.com

Borsod-Abaúj-Zemplén megye
Melles Maximillián
+36 30 4753880
maxi@promotions.hu

Szerkesztők
amarus@promotions.hu
pepe@promotions.hu

Óvodából a bombák közé: magyar tűzszerészhölgyek mesélnek

Helyi Hírek

Gaba - 2019.03.08. 17:42

A Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezrede nőnap alkalmából négy tűzszerészhölgyet szólaltatott meg, akik a hivatásukról, a motivációjukról beszélnek, s arról, hogy ezen a munkahelyen nem lehet félni. 

A tűzszerészetről legfeljebb halvány fogalmunk lehet, ha nem vagyunk mi magunk is tűzszerészek. A specialisták leginkább akkor kerülnek be a hírekbe, ha nagy a baj. Ekkor jönnek ők a képbe, s bár könnyű elviccelni a dolgukat a Halálos fegyverből vett piros vagy kék vezetékes jelenettel, ha rossz drótot nyisszantanának el, mi is tüstént köddé válnánk.

A Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezrede nőnap alkalmából egy különleges videót tett ki Facebookra. Négy hölgy mesél arról, hogyan vezetett az útjuk erre a pályára.

Egyikük műszaki beállítottsága miatt került a tűzszerészekhez, más óvónőből lett bombaszakértő, megint más 45 éves elmúlt, amikor rájött, hogy neki itt a helye.

A videóban mesélnek az első területmentesítésükről, a pokolgépekhez, aknákhoz való viszonyukról, s arról, nőként hogyan lehet ezen a teljesen férfiasnak tűnő területen boldogulni, a fizikai hátrányokat leküzdve akár a férfiaknál is jobban teljesíteni.

Borítókép: Facebook/MH 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred

Vissza a főoldalra.
Fogmosás mesterséges intelligenciával! Kell ez nekünk?