promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Minden kiderült Kiss Lászlóról
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A nő a műsorban azt mondta, azért állt a nyilvánosság elé, mert elege lett azokból a hazugságokból, amelyek a médiában róla megjelentek. Először arra gondolt, jobb is, hogy a halálhírét keltették, így legalább békén hagyják, és a fiának sem kell elmondania az esetet, de másként alakultak a dolgok, ezért döntött így. A történteket felidézve elmondta: akkor töltötte be a 18. életévét, jelesre érettségizett, egyetemi felvételire készült, és barátnőivel lementek a sportuszodába. Megjegyezte, hogy ő korábban soha nem járt ott, válaszolva ezzel azokra a vádakra, miszerint gyakran volt az uszodában.

A medence mellett elegyedett szóba egy fiatal fiúval, aki "normálisan kinéző, normálisan beszélő" fiatalember volt. A fiú megkérte, hogy menjen be vele egy házba, szeretne ott neki mutatni valamit. Takáts Zsuzsanna visszaemlékezése szerint nem sejtette, hogy baja lehet. Miután bementek, a fiú azt mondta neki, hogy nem mehet sehova, majd megjelent a másik két fiú, közülük az egyik Kiss László volt. Ketten lefogták és befogták a száját, majd mindhárman megerőszakolták. "Nem volt kegyelem" - mondta. Mivel rosszul lett, a fiúk gyógyszert adtak neki.

A barátnői látták rajta, hogy valami történt, de csak három nappal később mondta el egyikőjüknek az esetet, aki rábeszélte, hogy a rendőrségen tegyenek feljelentést. A rendőrök másnap elfogták a három elkövetőt és a bíróságra került az ügy. Ekkor derült ki, hogy több lánnyal is hasonlóan bántak.

Takáts Zsuzsanna elmondása szerint a bírósági eljárás közben inzultálták cipész nevelőapját, pénzt kínáltak neki, hogy ejtsék a vádat, majd miután ezt visszautasította, megverték. Azt is mondta: Kiss Lászlóék a bíróságon utálattal néztek rá, nem értették, hogy miért vannak ott.

takats
Az események után sem fizikailag, sem lelkileg nem volt jól, folyamatosan sírt, ideggyógyászatra járt, gyógyszereket szedett és a felvételeit is el kellett halasztania - emlékezett vissza.
 
Takáts Zsuzsanna szerint a három fiú nagyobb büntetést kapott volna, ha nem élsportolók, de a legnagyobb baj, hogy most, 55 év után sem fogja fel Kiss László, hogy mit tett. Ha most találkoznának, biztos benne, hogy Kiss László ugyanúgy nézne rá a "hideg kék szemeivel", mint amikor megerőszakolta: nem akarja tudomásul venni, hogy mit csinált.

Április 5-én Kiss László akkori úszószövetségi kapitányról a privatkopo.hu internetes portál írta azt, hogy 1961-ben, 21 éves korában két másik úszóval megerőszakolt egy fiatal lányt, amiért három év börtönre ítélték. A szakember a Népszabadságnak nyilatkozva azt mondta: 55 év után méltatlan lenne, ha magyarázkodni kezdene. "Beszélhetnénk persze arról, hogy 1961-ben mennyire volt megalapozott az ügyünkben hozott ítélet. Mennyire volt bebizonyítva mindaz, ami az ítéletben olvasható" - fogalmazott, de hangsúlyozta, hogy soha nem hallgatta el a történteket, soha nem tudott és nem is fog túllépni rajtuk. A sajtóban ezután napokig kiemelt téma volt az ügy.

A Magyar Úszó Szövetség vezetése és az edzőbizottság másnap változatlan bizalmáról biztosította Kiss Lászlót.

Április 7-én Kiss László bejelentette lemondását az úszóválogatott szövetségi kapitányi tisztéről. Az áldozat megszólalásával az ügyet lezártnak lehet tekinteni. Mindenki döntse el magában kinek van igaza, de szerintünk a válasz egyértelmű. Az ügyről bővebben ide kattinva találnak információkat
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás