promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Férgek lógnak a barlang faláról, és úgy izzanak, mintha lámpaként világítanának
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Új-Zéland egyik legnagyobbtermészeti látványosságaként ismert az izzóféreg barlang. Hajókirándulásokat szerveznek a glowworm barlangba, ahol a varázslatos izzóférgek ezreit csodálhatjuk meg.

Az anyatermészet alkotta fénykiállítás csodájára járnak szerte a világból.

A kis izzóférgek a fények galaxisába kalauzolnak minket.

Az izzóféreg (Arachnocampa Luminosa) egyedülálló, Új-Zélandon a Waitomo Glowworm barlangokban több ezer ilyen kis apró lény van, és a falról csüngve lumineszcens fényüket sugározzák ebben a káprázatos földalatti világban. Ezt a fénylő csodát vezetett túra keretében lehet megtekinteni, ahol a barlangot felfedező maorik leszármazottai kalauzolnak el minket.

Mivel a barlang és az azt megvilágító izzóférgek egyedülállóak a világon, a barlangot és kis teremtményeit szigorúan őrzik.

A Waitomo Glowworm barlangok izzóférgeit egy tudományos tanácsadó csoport felügyeli. Ez a csoport automatizált berendezésekkel rendelkezik, amelyek folyamatosan tesztelik a levegő minőségét, különösen a szén-dioxid-szintet, a kőzet- és levegőhőmérsékletet, valamint a páratartalmat.

A berendezésből származó adatokat a szakemberek gondosan elemzik. A tanácsadó csoport az információk alapján állapítja meg, hogyan kell kezelni a barlangot. Meghatározzák, hogy meg kell-e változtatni a légáramlási mintákat, és ha igen, mikor, és hányan látogathatják meg naponta a barlangokat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás