promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Neked is van belőle otthon? Milliókat érnek ezek a Kinder tojás figurák
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Milliókat érnek ezek a régi Kinder tojás figurák.

Lassan 50 éve már, hogy Németországban megjelent a Kinder tojás, ami aztán hamar meghódította csaknem az egész világot. Amerikában viszont a mai napig nem kapható, mert egy ottani törvény értelmében nem lehet forgalomba hozni olyan élelmiszereket, amikben játék vagy bármilyen más, fogyasztásra alkalmatlan dolog van. Később Chilében is betiltották, hogy ezzel is harcoljanak az elhízás ellen.

A Kinder tojás mindig is azért volt olyan népszerű, mert a finom csokoládé belseje jópofa játékokat, figurákat rejtett. Mivel a tojásokhoz gyakran nemcsak különálló játékokat, de egész kollekciókat adtak ki, a gyerekek mellett a felnőttek is komoly gyűjtésekbe kezdtek. Egy időben a Kinder tojást nemcsak azért vették, hogy örömöt szerezzenek vele a gyerkőcnek, hanem azért is, hogy meglegyen az adott sorozat összes darabja. A Kinder tojás figuráknak emiatt olyan kultusza lett, hogy kiállítás is nyílt belőlük. Annak idején Budapesten, a Vajdahunyad várban lehetett megnézni azt a rengeteg játékot és figurát, amik addig a Kinder tojásokból kerültek elő.

1974 óta több kollekció is a piacra került: voltak pingvinek, barkácsoló dínók, strandoló vízilók, de mellette ismert mesehősök és filmek szereplői is. Az elmúlt évtizedek alatt többször is a tojásokba kerültek például Hupikék törpikék, Tapsi Hapsi és barátai, Disney-mesefigurák, valamint Gyűrűk Ura, Shrek, Jégkorszak, és más ismert filmek karakterei is. A mai napig legkeresettebb figurák a műanyagból készült, kézzel festett játékok. Az eBay-en most is vannak olyan gyűjtők, akik komoly pénzeket hajlandók fizetni bizonyos figurákért.

Jelenleg a legkeresettebb darabok közé tartoznak a régi Hupikék törpikék kollekció figurái, azok közül is az éjszakai őr, a fütyülős törp, és az ezüst színű tükröt kezében tartó törp. Persze nem mindegy, hogy milyen is ez a figura: kemény, kék műanyagból kellett készülnie, valamint festett nadrágjának és sapkájának kell lennie. Az említett darabokon akár milliós összegekért is túladhatunk . Persze nemcsak Hupikék törpikés játékokért fizetnek nagyobb összegeket, Ferdi Fallobst törpékért 2000-3500 eurót, míg Asterix és Obelix játékokért 100-180 eurót is kaphatunk.

Érdemes tehát körülnézni, hogy maradtak-e otthon a régi játékdobozokban korai Kinder tojás figurák, aztán feltenni őket az eBay-re, a Jófogásra, vagy a Vaterára, mert ki tudja, egyes gyűjtők milyen sok pénzt hajlandók fizetni értük. A Facebook-on is van egy csoport, ahol Kinder tojás figurákat csereberélnek, illetve adnak el egymásnak a gyűjtők.

(via)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás