promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Dermesztően nehéz kvíz: a 3. kérdésnél már nem leszel 100 százalékos, a végére pedig jó néhány hibát bezsebelsz majd
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

10 zászlót mutatunk, nektek pedig ki kell találni, hogy mely országok szimbólumai ezek.

Ha egy-egy országról szó esik éppen valamely nagy társasági beszélgetés közepette, akkor szinte biztos, hogy lelki szemeink előtt azonnal megjelennek a nemzet színei, az országhoz passzoló színek, a trikolór vagy éppen a zászlón büszkén terpesztő címerek. Merthogy ezek a színes drapériák már gyermekkorunk óta ámulatba ejtettek minket. Ha a földrajznak van gyermekkorban belénk ivódott része, akkor a zászlók szinte biztos, hogy azok.

Sokszor focimeccsek esetén már ki sincsenek írva az országok nevei, csupán a zászlókat húzzák el a szerkesztők, hiszen ezek amolyan közös emlékeink, közös tudásunk, amely csak nagyon ritkán hagy cserben minket.

De biztos, hogy igaz az utolsó mondat? Megeshet, hogy kontextusba ágyazva nélkül bizony nehezünkre esik egy-egy ország zászlóját felismerni. Magyarország és szomszédait természetesen nem lehet kérdés, hogy azonnal felismerjük, de mi van akkor, ha messzebbre megyünk a térképen? A játék végén kiderül, hiszen most mindenfajta segítség nélkül kell majd felbuknotok a zászlók tengeréből. Ráadásul a kvíz időre megy, így pedig majd még az óra is sürget titeket egy pöppet.

Kvízre fel!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás