promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hátborzongató dolgot találtak egy vízalatti barlang mélyén a búvárok, azonnal visszafordultak
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egyenesen a kaszás szemébe néztek a búvárok, akik Mexikó vízalatti barlangjaiba tévedtek.

A Föld tele van elképesztően szép helyekkel, amiknek egy jelentős része természetesen víz alatt van. Az ilyen helyszínekre általában csak ritkán látogatnak emberek, viszont ha valaki felfedezős kedvében van, és esetenként elég merész, veszélyes dolgokat is bevállal, akkor hihetetlen látványban lehet része, hiszen a tengerek, óceánok mélyén olyan rejtett kincsek, szépségek vannak, amiket csak kevesen láthatnak.

A Mexikóban található cenote barlangok is kifejezetten érdekesek, hiszen rengeteg búvárt vonz még a lehetséges életveszély ellenére is ez a vízalatti csodavilág, ami olyan, mintha nem is a Földön lenne. Viszont ezeknek a meghódításához nemcsak bátornak, de valódi profinak is kell lenni, ugyanis az utóbbi években is rengetegen vesztek már oda, miközben a lenyűgöző helyeket kutatták benne.

Ennek tudatában nem meglepő, hogy a további tragédiák elkerülése végett egy figyelmeztető táblát raktak az egyik vízalatti barlang mélyére – az viszont már egészen meghökkentő, hogy egy kaszást ábrázol, és nagyon hátborzongató, ami rajta szerepel:

„ÁLLJ
KERÜLD KI A HALÁLOD!
NE MENJ TOVÁBB.

TÉNY: Több, mint 300 búvár, köztük nyílt vízi búvárok is meghaltak ehhez hasonló barlangokban!
TÉNY: Gyakorlottnak kell lenned, hogy itt búvárkodj, barlangi kiképzés és barlangi felszerelés kell ide.
TÉNY: Barlangi kiképzés és barlangi felszerelés nélkül a búvárok itt meghalhatnak.
TÉNY: Veled is megtörténhet!

NINCS SEMMI EBBEN A BARLANGBAN, AMIÉRT ÉRDEMES MEGHALNI!

NE MENJ EZEN A PONTON TOVÁBB.”

A hatásos, félelemkeltő figyelmeztető táblát két búvár is megörökítette, hogy mindenki lássa a rajta szereplő mondatokat és a kaszást. Bizonyos szempontból elég morbid a grafika, de az biztos, hogy így még azok is értik, hogy veszélyről van szó, akik nem tudnak angolul – vagyis bárki is tervezte, elérte a célját ezzel, hiszen a videót készítő búvárok is azonnal visszafordultak egy gyors kör után:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás